DR i erfaringskiks om ministerpost

Jacob Jensen nåede at være forsvarsminister på DR's hjemmeside i nogle minutter, inden den rigtige nyhed kom frem

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Erfaringernes lumske tid er ikke slut for danske medier, og det måtte DR onsdag formiddag bittert sande, da de klokken 10.41 breakede nyheden om, hvem den nye minister for forsvar og nordiske anliggender skulle være.

Eller det troede de i hvert fald, at de breakede.

Få minutter senere måtte de altså trække nyheden tilbage, da det viste sig, at det i virkeligheden er Peter Christensen, som er blevet den nye forsvarsminister efter Carl Holst.

DR har valgt at skrive en korrektion, efter det viste sig, at de ikke havde ret. Journalisten af artiklen, Bjarne Steensbeck, siger til Media Watch:

- Det var en beklagelig, beklagelig misforståelse. Længere er den simpelthen ikke, siger han.

Erfaringerne lever stadig
Erfarings-nyheden vækker opmærksomhed, fordi flere danske medier efter det store krisemøde i Venstre i juni 2014 'erfarede', at Lars Løkke Rasmussen ville trække sig som formand for Venstre efter den lange række af bilagsskandaler mod ham var blevet afsløret af Ekstra Bladet.

På baggrund af den erfaring skrev flere medier, at det som et faktum, at formandsposten skulle gives videre.

Se også: Søren Gade: Jeg var i spil som V-formand

Det viste sig ikke at være sandt, og en selvransagelse blev sat i værks om, hvorvidt ordet 'erfarer' virkelig var nok til at bygge en nyhed ud fra.

Søren Gades ændrede retorik skaber fornyede rygter om hans kandidatur til formandsskabet i Venstre (Foto: Anna-Lene Riber) Dansk politik - 3. jun. 2014 - kl. 17:47 Medie: Løkke peger på Gade som ny formand

Peter Christensen som minister
Det kommer som en stor overraskelse, at det bliver Peter Christensen, som nu skal indtage forsvarsministeriet.

Peter Christensen er slet ikke valgt til Folketinget, men har siden valget været nævnt adskillige gange som et muligt kort til en ministerpost - på trods af, at han er outsider.

'PC' som han kaldes på Christiansborgs gange valgte dog efter valget at annoncere, at han helt ville trække sig fra politik.

- Jeg forlader ikke politik med en drøm om at vende tilbage, sagde han i juli ifølge BNB.

Det blev så kun indtil i dag, hvor han kan kalde sig minister.

10 kommentarer
Vis kommentarer