DR-julekalender med Johanne vraget: - Underligt

Johanne Schmidt-Nielsen undrer sig over DR-ledelsens beslutning, efter julekalender med EL-politikeren i hovedrollen blev skrottet

Johanne Schmidt-Nielsen undrer sig over DR's beslutning. Foto: Per Folkver
Johanne Schmidt-Nielsen undrer sig over DR's beslutning. Foto: Per Folkver

Utilfredsheden med DR-ledelsen breder sig, efter radiojulekalenderen 'Jul i Republikken' i sidste uge blevet skrottet dagen før 1. december.

Den stjernespækkede julekalender er ifølge instruktør Lotte Svendsen blevet trukket tilbage, fordi DR-ledelsen var nervøse for, at P1-satsningen ville virke for venstreorienteret, da både Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og journalist og forfatter Georg Metz var med på rollelisten.

Den version af sagen bakker Johanne Schmidt Nielsen - der skulle spille rollen som Danmarks præsident i en alternativ fremtid, hvor kongehuset var tvunget til abdicering - nu op om.

Se også: Ny DR-skandale - dropper deres egen julekalender

Se også: Instruktør efter skrotning: Vores julekalender var for venstreorienteret for DR

- Det er korrekt. Jeg fik at vide af instruktøren, at ledelsen ikke mente, der var plads til to venstreorienterede. Så min tid som præsident blev desværre ganske kortvarig, skriver Johanne Schmidt-Nielsen til Ekstra Bladet i en sms.

Den tidligere frontfigur for Enhedslisten skyder med skarpt mod DR-ledelsen, som hun mener har redigeret utidigt i programmet.

- Jeg synes forløbet fremstår temmelig underligt. Jeg troede ikke, at ledelsen på den måde redigerede de enkelte programmer. Mig bekendt var manuskriptet godkendt inden optagelserne gik igang. DRs ledelse må jo svare på, hvilke begrundelser, der ligger bag deres beslutninger, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

DF: Johanne Schmidt-Nielsen er julekalenders eneste problem

DR udelukker ikke, at rollebesætningen i 'Jul i Republikken' har været med i overvejelserne, da man skrottede den allerede producerede julekalender. Men i et svar til Ekstra Bladet udelukker DR's kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen, at det har været udslagsgivende.

- Det er muligt, at der har været sådanne overvejelser om cast i julekalenderen, men det har ikke været relevant for beslutningen om ikke at sende den. Den beslutning hviler på en vurdering af, at serien samlet set ikke havde den kvalitet, som vi havde håbet på. Havde vi ment, at man ikke kunne lave satire om Danmark som en republik, havde vi jo aldrig sat gang i produktionen i første omgang. Det her handler om, at det endelige produkt ikke blev så godt, som vi ønskede, siger Tine Smedegaard Andersen.

Fakta: 'Jul i republikken'

'Jul i republikken' var - indtil den blev skrottet - annonceret som en satirisk voksen-julekalender om kongefamilien, hvor man i december følger livets gang på Amalienborg i tiden efter afholdelsen af en folkeafstemningen om, hvorvidt Danmark skal opretholde monarkiet eller overgå til en republik.

Radio-julekalenderen skulle have været sendt i P1 Morgen klokken 06.00-09.00 mandag-lørdag derefter udgivet som podcast hver søndag.

Hvert afsnit skulle have været otte minutter. 53-årige Flemming Klem har været hovedforfatter på julekalenderen.

 

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen