Drama på Borgen: Hjort afviser anklage om fifleri fra Henrik Sass

Claus Hjort afviser Henrik Sass-anklage om selv at stå bag Finansministeriets beregninger

Claus Hjort Frederiksen. Foto: Finn Frandsen
Claus Hjort Frederiksen. Foto: Finn Frandsen

Anklagen om, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skulle have siddet med sin kugleramme og bevidst ledt efter huller i Socialdemokraternes 2025-udspil for derefter at få Finansministeriet til at fremlægge det som officielle beregninger, er helt forket.

Det siger Claus Hjort Frederiksen selv torsdag morgen. Hjort af afviser dermed anklagen fra Henrik Sass Larsen (S) om, at han selv har regnet på Socialdemokratiets 2025-udspil.

- Det er ikke mig, der laver nogen beregninger overhovedet. Jeg spørger ministeriet: Under de her forudsætninger, hvordan hænger regnestykket så sammen? Og det er det, som ministeriet har regnet for mig, siger finansministeren Claus Hjort Frederiksen foran Finansministeriet.

Kommentaren kommer efter, Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) opsigtsvækkende og ganske dramatisk har refereret fra et forhandlingsmøde og beskylder finansministeren for at bruge sine egne tal.

- Det er finansministeren personligt, der har lavet tallene. Det er blevet markedsført som om det er Finansministeriet, og det synes vi var meget mærkeligt, fordi det var nogle meget uvederhæftige anklager, sagde Henrik Sass Larsen tidligere torsdag til TV 2.

Omstridt notat
Kritikken bunder i et notat, som Finansministeriet har sendt til pressen, men som Socialdemokraterne anklager Claus Hjort for at stå bag personligt.

Politiken tog sagen op, efter de havde modtaget beregningerne om Socialdemokraternes økonomiske udspil fra officiel hold i ministeriet og publicerede artiklen 'Claus Hjort: S-plan er fup'.

Tirsdag brugte også statsminister Lars Løkke det omstridte notat, da han kastede sig ud i en krads kritik af Socialdemokraternes udspil, som han fra talerstolen på DI's topmøde kaldte en 'ikke-plan' og et muligt nyt, socialdemokratisk vælgerbedrag.

Her ses notatet udsendt af Finansministeriet om Socialdemokratiets 2025-udspil, som Claus Hjort Frederiksen anklages for selv at stå bag. De røde cirkler er fra socialdemokraternes modsvar i en pressemeddelelse, der angriber notatet for at være fyldt med fejl.

Opdateres...

Seneste nyt

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.