Drama på lukket møde: Højlydt skænderi

Partimoder Pia Kjærsgaard røg i totterne på Marie Krarup på det første gruppemøde i Dansk Folkeparti under Morten Messerschmidt

Pia Kjærsgaard kom i verbalt klammeri med Marie Krarup på det første gruppemøde med Morten Messerschmidt som formand. Arkivfoto: Anthon Unger
Pia Kjærsgaard kom i verbalt klammeri med Marie Krarup på det første gruppemøde med Morten Messerschmidt som formand. Arkivfoto: Anthon Unger
Følg Politik

Bølgerne gik højt på Dansk Folkepartis første gruppemøde efter kaptajnskiftet til Morten Messerschmidt.

Partiets integrationsordfører, Marie Krarup, kolliderede med partimoder Pia Kjærsgaard i et højlydt skænderi, erfarer Ekstra Bladet fra flere tilstedeværende kilder, som ønsker af være anonyme.

Ekstra Bladet mødte Pia Kjærsgaard på gangen kort efter sammenstødet, og det var en tydeligt oprevet partistifter, som afslog et interview.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Krarup fyrede først
De to DF-kvinder har gennem den seneste tid sendt stikpiller til hinanden i medierne. Senest på vej ind til gruppemødet, hvor Marie Krarup mente, at Pia Kjærsgaard 'er en meget, meget, meget stor del af problemet' i Dansk Folkeparti.

- Det er klart, at vi ikke kan tolerere, at Pia Kjærsgaard bliver ved med at tale grimt om os i pressen, når vi andre har sagt til os selv, at vi gerne vil tage tingene internt, sagde Marie Krarup.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Det var - ifølge Ekstra Bladets kilder - Marie Krarup, som indledte angrebet på Pia Kjærsgaard på gruppemødet.

Den verbale slagside skulle have lydt nogenlunde som kort før til pressen uden for gruppeværelset på Christiansborg. Og det ville Pia Kjærsgaard altså ikke finde sig i.

Artiklen fortsætter under billedet ...

'Ikke frit valg'
Datteren af den tidligere DF-kæmpe Søren Krarup var muligvis vrissen over Pia Kjærsgaards interview i 'Aftenshowet' på DR mandag.

Her gik Pia Kjærsgaard i rette med Marie Krarup, som efter nederlaget til sin foretrukne kandidat - Martin Henriksen - luftede tanken om at skifte politisk ståsted, 'hvis Inger Støjberg opretter et nyt parti'.

- Når man er et prominent medlem, har man også en forpligtelse, og man skal have respekt over for det parti, som man repræsenterer. Der er jo ikke frit valg på alle hylder. Det er der jo altså ikke, sagde Pia Kjærsgaard i 'Aftenshowet'.

Stikpille efter nederlag
Marie Krarup mente dog allerede lige efter afstemningen i Herning søndag, at Pia Kjærsgaards ageren har været dybt skadelig for Dansk Folkeparti.

- Jeg synes bare, det er pinligt. Jeg synes, Pia har været utrolig pinlig i den her valgkamp. Hun går og skælder andre folk ud, når man tænker, hvad hun selv har gjort for at undergrave det tidligere lederskab, lød det fra Marie Krarup.

Sms mig om Pia
Efter gruppemødet ville Marie Krarup gerne lægge låg på borgerkrigen. Altså hvis Pia Kjærsgaard også gjorde det.

- Der er en aftale om, at vi holder interne ting internt, og det synes jeg er rigtig fornuftigt, sagde Marie Krarup, som dog lige ville afslutte med en svirper.

- Så I kan jo sende mig en sms, hvis Pia går til pressen. Jeg vil holde interne ting internt, og det forventer jeg også, at Pia Kjærsgaard gør.

Hverken Marie Krarup eller Pia Kjærsgaard har ønsket at give en kommentar om skænderiet til Ekstra Bladet.

Messerschmidt underløbet: Kræver tavshed

Den nye DF-formand, Morten Messerschmidt, slår på tromme for, at DF'erne skal klappe kaje om interne møder.

- Jeg har et princip om, at det, der sker inde bag de lukkede døre i Dansk Folkeparti, bliver derinde. Og det ønsker jeg, at alle honorerer, sagde Morten Messerschmidt efter gruppemødet tirsdag.

- Der skal være den kultur i Dansk Folkeparti, at det, der siges inde bag de lukkede døre, holdes derinde, forklarede han.

I samme interview fortæller DF-formanden dog selv, at flere kritiserede ham på det første gruppemøde med ham for bordenden.

- Jeg vil sige det på den måde, at der selvfølgelig også har været kritik af min person, men samtidig også en tillidserklæring til, at jeg nu har opgaven med at samle partiet, sagde Morten Messerschmidt.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind