Dronningen og kongen af Nørrebro

Enhedslisten og Alternativet fik flest stemmer på Nørrebro i København.

Enhedslisten blev det største parti på Nørrebro (Foto:
Enhedslisten blev det største parti på Nørrebro (Foto:

Stod det alene til vælgerne på Nørrebro havde aftens valgresultat endt helt anderledes.

Enhedslisten og Alternativet blev nemlig de helt store stemmeslugere på Nørrebro i København.

Enhedslisten fik 12.226 stemmer på Nørrebro, hvilket svarer til 26.5 procent af stemmerne i kredsen. Partiet bliver dermed det største parti på Nørrebro.

Alternativet blev det andet største parti på Nørrebro med 17.9 procent af stemmerne.

Dermed blev Johanne Schmidt Nielsen dronning af Nørrebro og Uffe Elbæk konge.

Kristian Thuelsen Dahl bliver valgets store vinder (Foto: Philip Davali). Dansk politik Tulles triumf: Blå blok vinder valget

Enhedslisten blev også det største parti på Vesterbro med 20.7 procent af stemmerne. Alternativet måtte 'nøjes' med en tredje plads i samme kreds.

'Slaget er ikke tabt'
På trods af det flotte resultat på Nørrebro var Johanne Schmidt-Nielsen ikke i festligt humør, da hun holdt tale til Enhedslistens valgfest på Søpavillionen i København.

- En ting er fuldstændigt sikkert. Slaget er ikke tabt. Vi kommer til at kæmpe hvert eneste minut. Vi ved, at de kan presses. Det så vi under Anders Fogh, sagde Johanne Schmidt-Nielsen.

Slaget er ikke tabt, siger Johanne Schmidt-Nielsen. Enhedslisten vil kæmpe mod blå blok. (Arkivfoto: Jens Dresling). Dansk politik Valgets røde dronning: Tordner mod Tulle og Løkke

- Skal vi ikke love hinanden, at hver gang Samuelsen, Løkke og Thulesen Dahl rammer de mennesker, der har mindst, slår vi ring om dem. Vi skal slå ring om solidariteten, tordnede partiets stemmesluger, sagde hun.

Johanne Schmidt-Nielsen og Enhedslisten kan dog glæde sig over, at partiet går 1.1 procentpoint frem på landsplan og får dermed 7.8 procent af stemmerne.

Artiklen fortsætter under billedet

Uffe Elbæk og hans parti fik 4.8 procent af stemmerne. (Foto: Jonas Olufson)

Kongen af Nørrebro, Uffe Elbæk, er også skuffet over, at den blå blok får magten, men stolt over, at partiet fik 4.8 procent af stemmerne.

- Men lige nu glæder jeg mig mest og er stolt over, at vi ser ud til at få et rigtig flot valg, siger Uffe Elbæk til Ritzau.

Dermed bliver partiet større end de radikale, SF og Det Konservative Folkeparti.

Foto: Janus Engel Dansk politik Lars Barfoed ryger ud af Folketinget

23 kommentarer
Vis kommentarer