Dronningerunde: Afviser sort tårn

Lars Løkke bliver udpeget som kongelig undersøger. Første skridt mod ny regering er indledt

Torsdag aften holdt Lars Løkke tale, da det stod klart, at blå blok ville vinde valget
Følg Politik

Partilederne tropper i disse minutter op hos dronning Margrethe på Amalienborg til den obligatoriske dronningerunde for at give deres bud på, hvem der skal forsøge at danne regering.

Her tilkendegiver de enkelte formænd og politiske ledere, hvem de peger på som såkaldt kongelig undersøger; det vil sige, hvem de mener skal undersøge mulighederne for at danne regering.

Græmmes: Grufuldt pinligt at være dansker i dag

Overrasket Barfoed: Jeg havde forventet at blive valgt

Der vil ved dagens dronningerunde være flertal for at udpege Lars Løkke Rasmussen som kongelig undersøger, hvilket betyder, at Dronningen vil opfordre ham til at forsøge at danne sin regering.

De egentlige regeringsforhandlinger vil dog foregå andetsteds og kan trække ud i ugevis. Det afhænger af, hvilket tilbud Lars Løkke Rasmussen kan give Kristian Thulesen Dahl (DF) eller de andre partier i blå blok.

Thulesen Dahl afviser på forhånd, at der ville komme nye langstrakte forhandlinger i 'det sorte tårn' Crowne Plaza i Ørestaden.

- Jeg synes ikke, vi skal derop. Men hvis bliver indbudt til forhandlinger, så kommer vil selvfølgelig til de forhandlinger, lød det fra Kristian Thuelsen Dahl.

- Det er jo ikke det samme som, at Dansk Folkeparti træder ind i en regering. For vi har gjort krystalklart, at vi skal placere os der, hvor den politiske indflydelse den er størst. Det, vi vil blive vurderet på efter tre-fire år af danskerne, det er, hvor langt har vi så kunne trække Danmark i den retning, vi gik til valg på, lyder det fra DF-formanden, der ikke tror på nye dronningerunder, hvis regeringsforhandlingerne bryder sammen efter dagens forventede udpegning af Løkke som kongelig undersøger.

Også Venstres næstformand, Kristian Jensen, afviser snakken om, at de blå partiers regeringsforhandlinger ender i hårdeknude i et sort tårn.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+