Drop folketingssalen: Her får du den slibrige debat-krig

Folketingets politikere vil dagen igennem være særdeles aktive på de sociale medier

Debatten foregår i ligeså høj grad på nettet, som i folketingssalen (Foto: Jakob Jørgensen)
Debatten foregår i ligeså høj grad på nettet, som i folketingssalen (Foto: Jakob Jørgensen)

I dag klokken 12 begynder det nye folketingsår officielt, når første møde i folketingssalen begynder.

Dermed kommer de nyvalgte politikere for første gang siden valget på græs og det betyder ikke kun krig på ord i salen, men også på de sociale medier, hvor debatten bliver mere intens end nogensinde.

Det spår ekspert i brugen af sociale medier og tidligere pressechef på Christiansborg Astrid Haug.

- Det er første skoledag for politikerne. De er tilbage efter valget og sommerferien og står for første gang ansigt til ansigt med deres politiske modstandere. Man kan godt forvente, at fronterne vil blive trukket skarpt op, lyder det fra Astrid Haug, der glæder sig til dagen på de digitale platforme.

Hun peger på, at politikerne på Twitter og Facebook i højere grad kan frigøre sig for de etiketter der gælder i Folketinget, og derfor bliver debatten ofte hårdere online.

- Twitter og Facebook kommer til at køre som et metaspor til det der sker i Folketingssalen. Her vil der blive kommenteret på debatten i salen. Både det sagte, men også det man ikke ser på tv-billederne. Politikerne vil forsøge at stjæle scenen og rampelyset fra hinanden. Det kan ske, hvis man laver det gode tweet eller skarpe Facebook-opdatering.

- Her virker humor og selvironi særdeles godt, men grove kommentarer har også tidligere virket. Der er blandt andet eksempler på kommentarer om Helle Thorning-Schmidt og botox fra Folketingssalen, som har skabt rører.

Hvis politikerne skal have succes på de sociale medier har Astrid Haug et godt råd:

- Brug selvironi og giv folk noget, de ikke får hos alle de andre. Det gælder for politikerne om at holde øjne og ører åbne og skrive om de sjove ting, der sker i kulissen. Et drille billede fra bagerste række, kan sagtens komme til at stjæle overskrifter, hvis det serveres rigtigt, lyder det fra Astrid Haug, der selv vil sidde cleanet til skærmen dagen igennem for at følge debatten.

Følg debatten her:

9 kommentarer
Vis kommentarer