Dyne-Larsen i golf-krig med politikere

Nordjyske politikere vil ikke have siddende på sig, at de er 'halv- eller hel-løgnere', som Dyne-Larsen har kaldt dem efter uenighed om millionstøtte til rigmandens golfturnering

Lars Larsen elsker golf. Og han vil gerne have regionsrådet i Nordjylland til at hoste op, så hans golfturnering kan blive til noget. (Foto: Emil Ryge Christoffersen)
Lars Larsen elsker golf. Og han vil gerne have regionsrådet i Nordjylland til at hoste op, så hans golfturnering kan blive til noget. (Foto: Emil Ryge Christoffersen)

Vi er ikke løgnere! Det må stå for din egen regning!

Sådan lyder beskeden til dynekongen Lars Larsen fra nordjyske politikere, efter milliardæren og regionsrådet i Region Nordjylland er endt i kæmpe skænderi i lokale medier.

Det blussede for alvor op, da Lars Larsen i går kastede sig ud i et benhårdt angreb på Region Nordjylland, som har afvist at lade Vækstforum Nordjylland støtte den stenrige Jysk-ejers golfturnering 'Made in Denmark' med 7,5 mio. kroner for tredje år i træk.

Se også: DyneLarsen føler sig snydt for 5 mio kroner: Løgner-politikere

- Hvis Region Nordjylland ikke vil eller kan være med i år, så bliver Made in Denmark flyttet i 2017, truer dynekongen på tv2nord.dk.

- Om ikke andet, så af den grund, at jeg ikke kan samarbejde med useriøse halv-løgnere eller hel-løgnere, for det er jo det, de er, lyder det fra Jysk-grundlæggeren om turneringen, der en del af PGA European Tour.

Han mener, at de nordjyske politikere i sin tid lovede fast støtte til den lukrative golfturnering på Larsens Himmerland Golf & Spa Resort. Sidste år havde turneringen en samlet præmiesum på 1,5 mio. Euro og 86.000 tilskuere.

Regionsrådsformand: Voldsomt
Men Lars Larsen er helt galt på den, mener flere regionsrådspolitikere, som Ekstra Bladet har talt med.

- Ja, den får ikke for lidt. Jeg synes, det er en meget, meget voldsom retorik. Og jeg har svært ved at se baggrunden for den, fordi vi har på ingen måde sagt, at det var et tilsagn om tre gange 7,5 mio., siger regionsrådsformand Ulla Astmann (S) til Ekstra Bladet.

- Faktisk sagde vi i 2013 nej til at støtte fast, da det ville binde kommende regionsråd og Vækstforum til at støtte fast, lyder det fra regionsrådsformanden.

- Vi har sagt, at vi ville se positivt på ansøgninger, men hvordan man får det til at være det samme som et tilsagn, kan jeg ikke se, siger Ulla Astmann.

Ikke fra rendestenen
Susanne Flydtkjær fra Enhedslisten langer også kraftigt ud efter Lars Larsen og kalder hans angreb på politikerne pinligt.

- Jeg synes ærlig talt, det er en pinlig sag for ham. Lars Larsen er jo ikke ligefrem kendt for at ligge i rendestenen. Hvis han vil have en golfturnering, så kan han selv betale til den med sin egen formue, siger Susanne Flydtkjær til Ekstra Bladet og afviser på linje med sine regionsrådskolleger, at politikerne i Region Nordjylland er en flok løgnere.

-  Jeg kan fuldstændigt afvise, at vi er løgnere. Vores budgetter bliver lagt et år ad gangen, så det hænger jo ikke sammen med den kritik. Jeg ville ikke gå og kalde andre løgnere på det grundlag.

Hvad siger du til Lars Larsens trussel om at flytte turneringen til København fra næste år?

- Ja, så håber jeg, at politikerne derovre har samme indstilling til den sag. De penge burde gå til at skabe nordjyske arbejdspladser på en bæredygtig måde. Ikke til at finansiere Lars Larsens golfturnering, siger Flydtkjær om turneringen, hvor partoutbilletter i år koster 600 kroner.

V: Må stå for egen regning
Også hos de borgerlige, der stemte for at støtte den nordjyske golfturnering, er Lars Larsens ord blevet bemærket.

Næstformand i regionsrådet Jess V. Laursen (V) mener i modsætning til Socialdemokraterne og Enhedslisten, at der rent faktisk ligger en aftale om tre års støtte til Lars Larsen. Han henviser imidlertid til, at der formentlig bliver tildelt en reduceret støtte på ca. to mio. kroner til 'Made in Denmark' i 2017.

- Jeg mener, at to mio. er bedre end ingenting, siger Jess V. Laursen til Ekstra Bladet og lægger afstand til de hårde ord fra Lars Larsen:

- Jeg ville aldrig selv tage sådan nogle ord i min mund. Det må stå for hans egen regning, hvad han har udtalt. Men det er ikke heldigt, hvis det ender sådan. Sådan en udtalelse står jo lidt og vipper i vinden. Og jeg synes ikke, at regionsrådet er løgnere.

Venstre-politikeren vil desuden være ked af det, hvis Lars Larsen vælger at flytte golfturneringen 'Made in Denmark' til København.

- Det vil være brandærgerligt, hvis det sker. Der er god plads heroppe i Nordjylland. Der er højt til loftet, og der er en kæmpe, flot golfbane, som er velindrettet til en turnering.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lars Larsen.

198 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere