Dyre-Dan langer ud efter Liberal Alliance efter dyresex-sejr

Landbrug- og fødevareministeren langer ud efter partier, der stemte imod forbuddet om sex med dyr

Dan Jørgensen forklarer, hvorfor dyresex skal forbydet. (Foto: Lars K. )

Landbrug- og fødevareminister Dan Jørgensen fik i dag sin vilje, da en flertal af Folketinget i dag gjorde det forbudt at have sex med dyr.

Tidligere har dyrene været beskyttet af dyreværnsloven, hvor personer, der har haft sex med dyr, kunne blive straffet, hvis dyret har lidt overlast.

Den aarhusianske socialdemokrat Dan Jørgensen har kåret stegflæsk som landets nationalret. I dag får han forbudt dyresex (Foto: Polfoto) Dansk politik Dyre-Dan får sin vilje: Dyresex officielt forbudt

Nu kan man efter den 15. maj, hvor loven træder i kraft, blive straffet for selve akten, selvom der ikke sker skade på dyret.

- Det har ikke været nogen nem sag, det kan man jo se, når Liberal Alliance stemmer imod et forbud. Det har været en sag, der skulle kæmpes igennem, men heldigvis er det lykkedes, siger han til Ekstra Bladet.

Liberal Alliance stemte i dag imod et forbud, mens Enhedslisten valgte at stemme blankt til forslaget.

Heller ikke alle dyreorganisationer har talt varmt for forslaget -Tidligere har formanden for Dyreetisk Råd, Bengt Holst, sagt, at et forbud ikke var nødvendigt, da dyrets rettigheder allerede blev beskyttet.

Samfund Sexologisk overlæge: Han behøver ikke komme i behandling

- Set fra dyrenes synspunkt, så er der taget højde for lidelse i dyreværnsloven. Så kan man mene om dyresex, hvad man vil. Men det er ikke Det Dyreetisk Råds opgave at moralisere, har Bengt Holst tidligere sagt til politiken.dk.

Men på trods af modstand kom forslaget altså igennem.

- Dyret er jo beskyttet af dyreværnsloven, er det ikke bare billige point her i en kommende valgkamp?

- Jeg har arbejdet for det her sag meget længe. Der er en dyreværns lov i Danmark, men det kan være svært at bevise om dyret har lidt overlast. Ikke kun fysisk men også psykisk, lyder det.

Samfund Henrik: Derfor skal jeg have lov til at dyrke sex med dyr

Liberal Alliance henviser også til Bengt Holsts argument i deres modstand mod lovforslaget.

- LAs begrundelse for at stemme imod er, at det er overflødig og populistisk signallovgivning. Dyrene er i forvejen beskyttet mod overgreb i dyreværnslovens paragraf 1, der klart foreskriver, at at 'dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe'. Det er med andre ord i forvejen forbudt at påføre dyrene smerte og lidelse, skriver Mette Bock, dyrevelfærdsordfører i Liberal Alliance, i en SMS til Ekstra Bladet

155 kommentarer
Vis kommentarer