Dyretalende DF'er: Fint med løvedissekering

Når løveungen alligevel skal lade livet, er det fint, at børn kan lære noget af det, mener Karina Due (DF), som dog ikke kan fortælle, hvad dyrene tænker om sagen

48-årige Karina Due blev i juni nyvalgt som medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti. Privatfoto.
48-årige Karina Due blev i juni nyvalgt som medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti. Privatfoto.

Det er helt fint, at Odense Zoo i dag skal dissekere en løveunge, som blev aflivet, fordi der ikke var plads til den i Zoologisk have.

Det mener Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Karina Due.

- Odense Zoologisk have har gjort, hvad de kunne for at finde et anden hjem til den her løve, og det er ikke lykkes dem. Og når nu den skal lade livet, så synes jeg, det er helt fint, at man kan gøre det på en måde, så man også kan bruge det til noget undervisning, siger Karina Due til Ekstra Bladet og tilføjer:

- For de børn, som gerne vil se det, synes jeg det er en fin måde at forholde sig til livet og døden på.

Se også: Udlandet raser over Odense Zoo: I er serie-dyremordere

Taler med dyr
Karina Due har tidligere fortalt, at hun er i besiddelse af den særlige evne at kunne tale med dyr. En evne, som hun dog har lagt på hylden til fordel for politik.

- Det med at tale med dyr er noget, jeg har lagt bag mig. Nu handler det om politik, siger hun.

Men har du nogensinde talt med et dyr i Zoologisk have?

- Nej, det har jeg ikke.

Ville du kunne tale med døde dyr?

- Nej, det kan jeg heller ikke.

Det ser ud til, at dyrenes og løveungens synspunkt i sagen altså forbliver uvist. Selvom Karina Due ikke længere vil tale om sin særlige evne, er det stadig noget, hun bruger i forbindelse med sit hverv som dyrevelfærdsordfører.

- Du kan kalde det at tale med dyr, en mavefornemmelse eller en sjette sans. Og det kan jeg jo selvfølgelig bruge, siger hun.

Se også: Nyvalgt DF'er indianerdreng i tidligere liv: Jeg er ingen landsbytosse

Tusindvis af hunde aflives
Karina Due tager aflivningen og dissekeringen af løveungen stille og roligt, og fortæller, at de mange hunde, der hvert år må lade livet uden grund, berører hende i langt højere grad.

- Jeg ved godt, at der er en masse følelser omkring den her løve. Og i den ideelle verden, ville der aldrig blive lavet flere dyr, end der er brug for. Men verden er bare ikke ideel, siger DF-ordføreren.

- Det rører mig mere, at der til sammenligning hvert år bliver aflivet omkring 11.000 hunde, fordi man har fundet ud af, at man ikke ville have den alligevel, eller den koster for meget at have, eller den skal tisse tre gange om dagen, siger hun.

Samfund - 15. okt. 2015 - kl. 09:33 Nu har løven mistet hovedet

26 kommentarer
Vis kommentarer