Efter afsløring af hotel-frås: Rigsrevisor strammer op

Ekstra Bladet Effekten: Rigsrevisor kalder hotel-frås hos statens vagthund 'møg-ærgerligt'. Nu er der kommet klare retningslinjer for medarbejdernes hotelophold

Rigsrevisor Lone Strøm forklarer, at der nu er kommet retningslinjer for, at hendes medarbejdere skal benytte hoteller, der er en del af statens rabataftale. Foto. Jens Dresling
Rigsrevisor Lone Strøm forklarer, at der nu er kommet retningslinjer for, at hendes medarbejdere skal benytte hoteller, der er en del af statens rabataftale. Foto. Jens Dresling

Det er mildest talt ikke en stolt rigsrevisor, der nu forholder sig til sagen om, at statens vagthund blevet taget i hotel-frås.

I et interview med Ekstra Bladet lægger Lone Strøm sig således fladt ned, da snakken falder på, at hendes medarbejdere i næsten ni ud af ti tilfælde har set stort på den særlige rabataftale, staten har indgået med en række hoteller.

Rigsrevisionen har ellers været tilmeldt aftalen siden maj sidste år og har dermed kunnet spare penge i forbindelse med en lang række overnatninger. Men ikke desto mindre har Ekstra Bladet afsløret, at revisionens medarbejdere i langt de fleste tilfælde har benyttet dyrere hoteller, som ikke er en del af rabataftalen.

Hotel Radisson i Aarhus er flittigt blevet frekventeret af Rigsrevisionens medarbejdere. Dermed har man blæst på rabatten ved at benyttet et af byens hoteller på statens rabatliste. Foto: Rasmus Baaner) Dansk politik Statens vagthund i pinlig bommert: Taget i hotel-frås

Skal overholde aftalerne
På spørgsmålet om hvorvidt der nu er kommet retningslinjer for, at Rigsrevisionens medarbejdere skal  benytte hotelaftalen, i byer hvor det er muligt, er Lone Strøm helt klar i spyttet.

- Det kan jeg fortælle dig, at der er, siger hun og slår fast:

- Vi skal selvfølgelig overholde de aftaler, der er indgået, og så er den ikke længere. Derfor er det også møg-ærgerligt, fordi vi altid bestræber os på at kunne blive kigget i kortene. 

Hotel Radisson er repræsenteret 24 gange på listen over overnatninger, hvor Rigsrevisionen har blæst på statens rabataftale. Foto: Ole Lind Dansk politik Se dokumentationen: Her har Rigsrevisionen blæst på rabataftale

Efterforsker
Rigsrevisor kan umiddelbart ikke komme med en god forklaring på, hvorfor man ikke har benyttet sig af statens hotelaftale noget før.

- Jeg aner ikke, hvorfor det er gået, som det er. Jeg kan ærgre mig over, at den ikke blev fanget fra starten af vores administration. Vi har været i gang med at efterforske, hvem der har meddelt os, at vi var omfattet af aftalen, siger Lone Strøm og fortsætter:

- Der er ikke nogen i huset, der har fanget, at vi var blevet en del af aftalen, og derfor fik vi ikke rettet vores retningslinjer. Dermed gjorde medarbejderne bare, hvad de plejede at gøre.

Frås i Aalborg og Aarhus
En aktindsigt fra Rigsrevisionen har vist, at medarbejderne eksempelvis har kunnet spare 400 kroner per overnatning ved at benytte et af rabathotellerne i Aalborg. I stedet har vagthundene særligt været glade for at indlogere sig på Radisson i Aalborg, som ikke er en del af hotelaftalen.

Også I Aarhus har det lokale Radisson-hotel været Rigsrevisionens foretrukne. Dermed har man heller ikke her benyttet et af byens hoteller, som er en del af statens rabataftale.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup kalder det ren slendrian, at Rigsrevisionen ikke ofte har benyttet statens særligt hotelrabataftale Foto: Astrid Dalum Dansk politik Rigsrevisionen under angreb for hotel-frås: Ren slendrian n

37 kommentarer
Vis kommentarer