Annonce:
Annonce:

Efter Allerslevs bryllupsfidus: Nu strammer kommunen op

Nye regler for de københavnske politiker lån af rådhuset på vej - ekstern undersøgelse skal afdække om Københavns Kommune har overtrådt sine egne regler, oplyser den øverste direktør i Københavns Kommune

Foto: Anna Mee Allerslevs Facebook-profil
Foto: Anna Mee Allerslevs Facebook-profil
Annonce:
Følg Politik

Den øverste embedsmand i Københavns Kommune erkender nu, at reglerne skal strammes op efter afsløringen af den radikale borgmester Anna Mee Allerslevs bryllupsfidus, der sparede hende for 65.000-100.000 kroner.

'Retningslinjerne for udlån af rådhusets lokaler til medlemmer af Borgerrepræsentationen og andre skal selvfølgelig foreligge på skrift og være helt efter bogen. Forvaltningen vil nu sikre, at Borgerrepræsentationen forelægges indstilling om opdaterede retningslinjer, der er udtømmende og korrekte, og vi vil i den forbindelse indhente ekstern rådgivning', skriver kommunens administrerende direktør Peter Stensgaard Mørch i en mail til Ekstra Bladet.

Han skriver samtidig, at det er kommunens ansvar, hvis den eksterne undersøgelse, når frem til, at reglerne er blevet brudt.

Annonce:

'Beslutningen om at give tilladelse til at afholde borgmester Anna Mee Allerslevs bryllupsreception blev truffet på baggrund af indstilling fra Borgerrepræsentationens Sekretariat, og afregningen har fuldt og helt svaret til de af forvaltningen opstillede betingelser. Det er således forvaltningens ansvar, såfremt den eksterne vurdering når frem til, at vilkårene for udlånet ikke var efter reglerne', fortsætter han.

Allerslevs bryllups-reception på rådhuset skal kulegraves

Til gengæld er der ifølge Peter Stensgaard Mørch ikke overtrådt nogle regler i forbindelse med Anna Mee Allerslevs 30 års fødselsdagsreception. Hun har ellers i dag tilbagebetalt godt 17.000 kroner til kommunen for den mad, som blev serveret.

'Kommunens afholdelse af udgifter til markering af borgmestres runde fødselsdage og jubilæer ved reception på rådhuset er indenfor de gældende retningslinjer, skriver Peter Stensgaard Mørch.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: