Efter 'Bager-Alis' dom: 500.000 stadig tilbageholdt

Bager-Ali fra Tinghøj blev fredag frikendt i en sag om afbrænding af en bil. Alligevel holder Mette Abildgaard (K) stadig den halve million tilbage, som hun har været med til at indsamle til Ali

Mette Abildgaard vil stadig ikke udbetale den halve million, der er blevet indsamlet til bager-Ali på trods af, at han er blevet frifundet i en sag om en bilafbrænding. Foto: Jens Dresling
Mette Abildgaard vil stadig ikke udbetale den halve million, der er blevet indsamlet til bager-Ali på trods af, at han er blevet frifundet i en sag om en bilafbrænding. Foto: Jens Dresling

Tidligere fredag blev den hærværksramte bager fra Tingbjerg Ali Parnian frifundet i sagen om afbrænding af en hvid BMW tilbage i 2016.

Alligevel er det ikke nok til at Ali Parnian får den knap halve million, som De Konservatives gruppeformand Mette Abildgaard, var med til at samle ind. Det skriver hun på Twitter.

Torsdag skrev Mette Abildgaard på Facebook, at hun og indsamlingskomitéen ville afvente politiets efterforskning, inden de ville udbetale pengene. 

- Jeg vil samtidig bruge tiden på at undersøge det praktiske i forhold til at annullere indsamlingen og tilbagebetale de knap 500.000 kr., som fordeler sig over mange tusinde donationer, hvis det skulle blive aktuelt. Der er ikke udbetalt en krone endnu, skrev hun.

Nyheden om frifindelsen kommer efter en omtumlet uge i bagernes liv, hvor han både har været udsat for afpresning, fået smadret sin butik og haft minister-besøg i Tingbjerg.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Mette Abildgaard, der ikke ønsker at stille op til interview.

Hun henviser dog til, at politiet har omtalt sagen omkring hærværk mod Ali Parnians bagerforretning som 'broget', og at politiet derfor efterforsker flere spor.

Før der foreligger en større grad af klarhed om baggrunden for hærværket mod bagerbutikken i Tingbjerg, ønsker politikeren altså ikke at frigive midlerne til Ali Parnian.