Efter bandegalskab og politivold: Nu vil DF smide LTF-medlemmer ud

Dansk Folkepartis Martin Henriksen, vil gøre det nemmere at smide kriminelle bandemedlemmer ud af landet

Arkivfoto
Arkivfoto

De seneste dage har Ekstra Bladet kunne fortælle, hvordan indvandrerbanden Loyal to Familia - i daglig tale LTF - igennem en længere periode har hærget et beboelseskompleks i Lundtoftegade på Nørrebro i København.

Desuden er flere af bandens medlemmer også mistænkt for at stå bag voldelige overfald på fængselsbetjente.

Utrygge beboere: Jeg går ikke igennem bebyggelsen

De mange episoder den seneste tid, får nu Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen til at kræve lovgivningen strammet, så det bliver nemmere at smide de kriminelle bandefolk ud af landet.

- Jeg kan forstå, at meget peger på at det er Loyal to Familia, der står bag en række overfald på fængselsbetjente, og at de i en række områder holder lovlydige beboere nede med frygt og kriminalitet, siger Martin Henriksen:

- Der er en exceptionel syg kultur i den her bande og man kan diskutere om myndighederne har de redskaber, der er brug for for at kunne komme deres kriminalitet til livs, siger DF's udlændingeordfører.

I den forbindelse mener DF'eren, at man bør kigge på muligheden for at stramme udvisningsreglerne overfor de kriminelle bandefolk.

- Der er en del af disse, der ikke er danske statsborgere. Vi mener, der er mulighed for at stramme loven yderligere, men det har regeringen ikke gjort endnu. Det vil vi arbejde på det kommende folketingsår, siger Martin Henriksen.

112 anmeldelser - våben, vold og stoffer
Den kriminelle bande har den seneste tid holdt politiet travlt beskæftiget.

Alene ved ungdomsklubben 'Klub 21' i Lundtoftegade har politiet modtaget intet mindre end 112 anmeldelser vedrørende konkrete forhold på adressen.

En ungdomsklub, som Ekstra Bladet i samarbejde med TV3-programmet Krimicentralen kan fortælle har været barrikaderet af indvandrerbanden, der i stedet har brugt ungdomsklubben som bande-base.

112 anmeldelser af bande: Politiet må tage området tilbage

Et par eksempler på anmeldelserne er i følge politiets oplysninger: Hittegods, vold mod politibetjent, fund af våben og skydevåben, hærværk, euforiserende stoffer og ulovlig omgang med fyrværkeri.

Politiet har noteret mindst 15 personer på adressen, som alle er registrerede som relateret til LTF. De 15 personer er blevet registreret mellem en og helt op til 21 gange på adressen ved klubben.

Her kan du møde nogle af gadens beboere, der ikke er trygge ved overtagelsen af ungdomsklubben

S: Ny bandepakke nødvendig
På den anden side af midten på Christiansborg kræver man også handling på baggrund af den fornyede fokus på Loyal to Familia.

- Det tyder på, at lov og orden er sat ud af kraft, og det er dybt urimeligt overfor de lovlydige borgere. Derfor savner jeg, at justitsministeren kommer på banen i den her sag og fortæller, hvor skabet skal stå, sagde Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen tidligere i dag til Ekstra Bladet.

- Det her understreger, at der er brug for en ny rocker-bandepakke. Der er sket en kæmpe udvikling i miljøet, og der er nu grupperinger med helt anderledes værdisæt, end vi har set tidligere, fortæller retsordføreren.

Om de to partier kan blive enige om stramninger på området vil det kommende folketingsår vise.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.