Efter borgmester-skandale: Økonomichef stopper

Økonomi- og personalechefen i Fredericia Kommune blev i februar hjemsendt og fritaget for tjeneste i forbindelse med borgmestersagen

Den tidligere borgmester Jacob Bjerregaard har været genstand for en lang række skandaler i Fredericia gennem det sidste år. Få overblikket her
Følg Politik

Økonomi- og personalechef i Fredericia Kommune Tommy Abildgaard fratræder sin stilling.

Det skriver Fredericia Dagblad.

- Det er besluttet i forlængelse af de interne afdækninger, at Tommy Abildgaard fratræder som økonomi- og personalechef i Fredericia Kommune, siger den konstituerede kommunaldirektør Camilla Nowak til mediet.

- Da der er tale om en personalesag, kan jeg ikke sige mere.

Hjemsendt
23. februar blev Tommy Abildgaard hjemsendt og fritaget for tjeneste i forbindelse med borgmestersagen, som Ekstra Bladet har afdækket.

'Vi er i forbindelse med egne undersøgelser, sideløbende med advokatundersøgelsen, blevet opmærksomme på forhold indenfor økonomiområdet, der skal undersøges yderligere. Derfor kan økonomi- og personalechefen ikke være på arbejde imens. Vi drager pt. ingen konklusioner, men afventer det samlede resultatet af undersøgelserne,' lød det dengang fra Camilla Nowak Kirkedal i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix

Økonomi- og personalechefen har været en centralt placeret chef på rådhuset i næsten 20 år. Hans fratrædelse kommer i kølvandet på en advokatundersøgelse, der blev sat i gang efter afsløringer i Ekstra Bladet.

Falder på stribe
Tommy Abildgaard er langt fra den eneste, der er blevet hjemsendt. I december sidste år meddelte daværende borgmester Jacob Bjerregaard (S) pludselig, at han trak sig ved årsskiftet.

I begyndelsen af januar i år blev kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe ligeledes fritaget for tjeneste og sendt hjem med øjeblikkelig virkning. Hun blev senere bortvist.

Og i marts blev kommunens stabschef for uddannelse, bosætning og turisme, Charlotte Walkusch, også sendt hjem.

Det er sket i kølvandet på Ekstra Bladets afsløringer af blandt andet uregelmæssigheder i forbindelse med borgmesterens køb af en attraktiv byggegrund samt mystik i forbindelse med, at Bjerregaards hustru blev ansat i et lederjob som både HR-chef og chefjurist i kommunens havneselskab.

Ekstra Bladet har ligeledes afdækket en mulig upassende relation mellem forhenværende borgmester Jacob Bjerregaard og tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind