Efter Carl Holst-finten: Nu er det slut med dobbelt løn til politikere

Borgmestres og regionrådsformænds ret til dobbeltløn er afskaffet som direkte konsekvens af Carl Holst-sagen

Reglerne om eftervederlag er ændret som en direkte konsekvens af Carl Holst-sagen. Foto: Claus Bonnerup
Reglerne om eftervederlag er ændret som en direkte konsekvens af Carl Holst-sagen. Foto: Claus Bonnerup

Det er slut med borgmestres, regionsrådsformænds eller udvalgsformænds ret til eftervederlag, hvis de samtidig modtager vederlag som folketingsmedlem.

Dobbeltaflønningen har været til debat, efter det kom frem, at den tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) både modtog ministerløn og eftervederlag fra sin tid som regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Det skriver TVSyd.

Efter heftig kritik frasagde Holst sig en del af eftervederlaget. Han fik stadig penge fra Region Syddanmark, efter at han var skiftet til Folketinget og jobbet som forsvarsminister i 2015.

Holst stod til at få i alt 833.040 kroner, svarende til en ekstra årsløn, fra Region Syddanmark.

Reglerne er ændret som en direkte konsekvens af Carl Holst-sagen.

Beholdte en halv million
Den tidligere forsvarsminister, som fortsat sidder i Folketinget, nåede at modtage godt en halv million kroner fra regionen, inden han frasagde sig resten af lønnen. Til sidst trådte han tilbage som forsvarsminister efter blot tre måneder i jobbet.

I januar sidste år fremlagde Vederlagskommissionen et udspil, der gav folketingspolitikere en lønstigning på 15 procent.

Selv om politikerne på forhånd havde lovet at følge kommissionens anbefalinger, blev anbefalingerne hældt af bordet umiddelbart efter præsentationen.

I stedet indgik Venstre-regeringen, Socialdemokratiet, Liberal Alliance, De Radikale og De Konservative i maj sidste år en aftale om de fremtidige løn- og pensionsforhold.

I den forbindelse var der bred politisk enighed om, at retten til eftervederlag til fratrådte borgmestre, regionsrådsformænd eller udvalgsformænd skulle afskaffes, hvis de bliver folketingsmedlemmer eller ministre.

95 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere