Annonce:
Annonce:

Efter DF's kristne krav til udlændinge: - Så må jeg ud

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, mener, at det er en betingelse for at kunne blive dansker, at man deltager i de kristne højtider

Martin Thorborg og Martin Henriksen er langt fra enige om, hvordan man bliver dansker. Foto: Polfoto
Martin Thorborg og Martin Henriksen er langt fra enige om, hvordan man bliver dansker. Foto: Polfoto
Annonce:
Følg Politik

Debatten om danskhed har raset den sidste uge i Folketinget. Et borgerligt flertal vedtog, at efterkommere af udlændinge ikke bliver anset for at være danskere.

Nu sparker udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, til debatten igen.

Dansk Folkeparti mener, at man som udlænding skal fejre kristne højtider for at blive dansker, det skriver Jyllands Posten.

Selvom der er trosfrihed i Danmark, er kristendommen en væsentlig del af at være dansk, mener Martin Henriksen.

- De har besluttet sig for, at de skal bo her. Så syntes jeg, at de skal være lidt åbne overfor for det land og den kultur, som de er kommet til. Det som mange danskere føler er vigtigt, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Udmeldingen fra Dansk Folkeparti kalder iværksætter og stifter af søgemaskinen Jubii, Martin Thorborg, for komplet vanvittig. Han kunne aldrig drømme om at gå i kirke til højtiderne.

Artiklen forsætter under billedet...

 

- Jeg kan ikke rigtig få øje på, at der er særligt mange mennesker i dag, der er praktiserende kristne. Og så at begynde at tvinge indvandrere ind i en dansk kirke, når danskerne ikke engang kommer i den. Det er jo fuldstændig komplet vanvittigt.

- Det er jo Dansk Folkepartis håb om at lave Danmark om til et frilandsmuseum og et kolonihavekvarter, siger Martin Thorborg til Ekstra Bladet.

Langt fra alle går i kirke
Det er langt fra alle danskere, der går i kirke. En undersøgelse fra Syddansk Universitet viser, at det kun er en tredjedel af danskerne, der går i kirke til højtiderne.

En anden undersøgelse viser, at det kun er 1,5 procent af danskerne, der går i kirke til hverdag. Bænkene i kirkerne er måske godt besat til jul, men det kniber til den almindelige gudstjeneste.

Annonce:

For Martin Henriksen handler det ikke om, at man skal gå i kirke i tide og utide, men for ham er Folkekirken et stort samlingspunkt for danskerne. Og en vigtig del af det at være dansk også selvom mange danskere ikke kommer i kirken til højtiderne.

- De skal være åbne overfor for det. Vi forventer ikke, at man tror på noget bestemt, siger Martin Henriksen.

Indvandrere skal derimod markere de danske højtider, men det skal være op til hver enkelt, hvordan de vil gøre det.

Nysgerrighed
Martin Henriksen vil ikke tvinge udlændinge ind i de danske kirker. Men de danske traditioner er vigtige for at kunne være en del af samfundet, og det handler om at være nysgerrig, når man kommer til et nyt land, mener udlændingeordføreren fra Dansk Folkeparti.

- Når jeg besøger et muslimsk land, så prøver jeg faktisk, så vidt det er muligt, at komme i den lokale moske. Fordi jeg syntes det er interessant at se, hvordan tingene fungerer, og hvordan det hænger sammen.

- Så det betragter jeg ikke som noget, der er specielt kontroversielt. Det er jo bare et spørgsmål om, at være nysgerrig, siger Martin Henriksen.

Forståelsen for samfundet er vigtig og en ting de to Martin'er godt kan blive enige om.

- Det er jo altid godt at have en indsigt i samfundet, det syntes jeg bestemt er en god ide, men at sætte folk ind i en kirke, det er dybt åndssvagt.

- For mig lyder det mere som om, at Dansk Folkeparti har lyst til at tage nogle muslimer og sætte dem ind i en dansk folkekirke, så de kan lære det og bagefter skal de proppes med bacon, siger Martin Thorborg.

Bliver man dansker af at gå i kirke?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: