Efter exit: Løkke bryder tavsheden

Den nu tidligere formand for Venstre understreger sin families sammenhold i opslag på Instagram lørdag aften.

Venstre har haft en dramatisk weekend, hvor både Lars Løkke og Kristian Jensen trak sig. Få et overblik her. Video/redigering: Ernst van Norde/Signe Skov.

Han er ikke længere formand for Venstre - partiet som han gennem ti år har stået i spidsen for. Men han har stadig sin familie.

Lars Løkke Rasmussen (V) har lørdag aften brudt tavsheden i kølvandet på sin afgang som leder for Venstre med et opslag på Instagram.

Her ses han smilende sammen med blandt andet sin hustru, Sólrun Løkke Rasmussen, og to af sine børn og svigerbørn.

- Noget er vigtigere end andet: Familien er samlet. Hav en dejlig lørdag aften, skriver han.

- Og politik går jo stille og roligt ud på at sikre, at alle danske familier kan have en god lørdag aften - det er ikke et ideologisk projekt - det er sund fornuft!

Lars Løkke omgivet af Sólrun og de tre børn, Lisa, Bergur og Simun med vedhæng ser langtfra nedtrykt ud. Foto: Privat
Lars Løkke omgivet af Sólrun og de tre børn, Lisa, Bergur og Simun med vedhæng ser langtfra nedtrykt ud. Foto: Privat

Løkke trækker sig

Vi elsker dig, far!
Budskabet har i skrivende stund fået mere end 10.000 likes, og får blandt andre bifald af den tidligere leder af Liberal Alliance, Anders Samuelsen.

'Go aften til jer. Du er i gode hænder. Det er vigtigt!', skriver han i en hilsen på det sociale medie.

Løkkes datter Lisa kommenterer også farmands opslag:

'Vi elsker dig far! Og støtter dig i alle dine fremtidige eventyr, også!', lyder erklæringen, som er flankeret af et hjerte.

Lørdag formiddag meddelte Lars Løkke Rasmussen på Twitter, at han trækker sig som formand for det parti, han har stået i spidsen for siden 2009.

Beslutningen blev taget efter et møde i Venstres hovedbestyrelse på hotellet Comwell Kellers Park i Brejning ved Vejle.

Mødet forlod Lars Løkke Rasmussen ad bagudgangen, og han stillede ikke op for efterfølgende at kommentere sin afgang over for pressen.

I mange timer efter var det uvist, hvor den detroniserede Venstre-leder befandt sig. Sólrun kastede på et tidspunkt fra et blik ud over Nyhavn fra altanen i parrets lejlighed i midten af København, før hun og hundene forlod hjemmet.

Mens Løkke ikke gad pressen, stillede Kristian Jensen, som har trukket sig, op.

Her er klippet: Det skulle jeg aldrig have sagt

Ny formand 21. september
Inden Løkkes exit udtrykte flere regioner i Venstre mistillid til ham, og Venstre i Region Midtjylland opfordrede åbent Løkke og næstformand Kristian Jensen til at gå af. Flere af Venstres folketingsmedlemmer fulgte trop.

Udviklingen lørdag var kulminationen på flere ugers intern uro i Venstre - antændt af et interview med Kristian Jensen i Berlingske i begyndelsen af august.

Her sagde Kristian Jensen blandt andet, at Venstre burde droppe idéen om et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. En idé, som Lars Løkke Rasmussen lancerede under valgkampen op til folketingsvalget.

Trods spændingerne har Lars Løkke Rasmussen hidtil gentagne gange slået fast, at han agtede at genopstille som formand.

Den plan er imidlertid skrottet, og ved et ekstraordinært landsmøde 21. september skal partiets medlemmer vælge en ny formand og næstformand.

Opløst i tårer: Her trækker Jensen sig

Læs eller genlæs Ekstra Bladets livedækning her:

LIVE