Efter forhandlings-kaos: Nu svarer Mette F. igen

Mette Frederiksen afviser at have brudt nogen aftaler med de radikale under regeringsforhandlingerne

Mette Frederiksen svarer nu Morten Østergaard igen. Henrik Qvortrup forklarer hele det spil, der i øjeblikket kører de to imellem.

Mette Frederiksen (S) vil ikke høre tale om, at hun har brudt nogen aftaler med de radikale under regeringsforhandlingerne.

Dermed afviser afviser hun kritikken fra de radikales leder, Morten Østergaard, efter onsdagens drama omkring klimadelen i regeringsforhandlingerne.

Her forklarede Østergaard, at de radikale var udeblevet for aftenens forhandlinger, fordi Socialdemokratiet havde brudt en indbyrdes aftale om, at man ikke offentliggør delaftaler undervejs i forhandlingsforløbet.

Morten Østergaard var rasende over offentliggørelsen af partiernes klimaaftale. Video: James Kristoffer Miles

- Mette Frederiksen, løb I fra en aftale, da I gik ud med det om klimaet?

- Nej, det gjorde vi selvfølgelig ikke.

- Så Morten Østergaard har fået galt fat på det?

- Vi forhandler, og det er jo fire partier, som er en del af de her forhandlinger. Og der er selvfølgelig ikke nogen aftaler, der er brudt. Det er klart.

- Hvad siger du til, at Morten Østergaard ikke kom til forhandlingerne i går?

- Det skal jeg ikke fælde dom over. Jeg har det selv sådan, at jeg møder op, når jeg bliver indkaldt til forhandlinger med andre. I den her situation er det mig, der er udpeget som kongelig undersøger. Jeg håber selvfølgelig, at forhandlingerne herfra kan køre planmæssigt.

Løber ikke om hjørner
På forhandlingsmødet onsdag aften blev Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten blev enige om, at Danmark skal reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030.

Morten Østergaard sagde efterfølgende, at Mette Frederiksen har brudt en forståelse med de radikale ved at offentliggøre en delaftale om klima.

- Man løber ikke om hjørner med os, sagde Østergaard blandt andet.

Han tilføjede, at han var skuffet, og at tilliden til Mette Frederiksen var svækket.

605 kommentarer
Vis kommentarer