Efter genopstilling: Bertel Haarder sammenligner sig selv med Trump

Der er masser af ældre politikere, der klarer sig godt, siger Haarder, der vil fortsætte i Folketinget som 72-årig. Bare se på Trump

Bertel Haarder (V) har ikke i sinde indstille sin Folketingskarriere.

Den 72-årige politiker annoncerede tirsdag formiddag, at han trods meldingen om at ville stoppe, da han blev stillet en post som generalkonsul i udsigt, alligevel fortsætter efter næste valg.

Dermed kan den tidligere minister se frem til at sidde i Folketinget, til han er omkring 79 år, hvis han altså bliver valgt og både den nuværende og næste valgperiode bliver fulde fire år.

Og det er bestemt ingen hindring at være oppe i årene og politiker, siger Bertel Haarder.

Ifølge politikeren, der er den ældste i Folketinget, er både Donald Trump, 70, og Hillary Clinton, 69, nemlig eksempler på, at man sagtens kan være toppolitiker og oppe i årene.

Bertel Haarder. Foto: Martin Zakora Dansk politik - 17. jan. 2017 - kl. 10:57 Chok: Bertel Haarder genopstiller

Folketingets nestor er imidlertid ikke meget for at svare på Ekstra Bladets spørgsmål om sine fremtidsplaner, da vi møder ham på Christiansborg.

- Ved du hvad. Jeg har været stillet op i halvandet år. Så det har du kunne spørge mig om de sidste halvandet år. Både Østrig og USA har fået præsidenter, der er lige præcist på min alder. Og det var Clinton jo også. Så skal vi nu ikke lade være med det? Jeg synes, det er lidt fordomsfyldt, det du spørger om, siger Bertel Haarder, da Ekstra Bladet møder ham på Christiansborg.

- Skal man nu ikke kunne gå i fred, fordi man er 72? Det er der en række nybagte præsidenter her i verden, der er. Så hvad er der galt med det?

- Ingenting overhovedet. Hvad er så dine planer for næste valgperiode? Vil du gå efter at blive folketingsformand endnu engang?

- Jeg skylder ikke dig svar på, hvad mine planer er. Jeg tager et år ad gangen. Jeg har ikke nogen langtidsplan.

107 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere