Efter Haarder-kritik: Vi er den eneste opposition

Danskernes Parti skyder igen, efter at Bertel Haarder har kritiseret organisationen for at misbruge Folkemødet til at skabe opmærksomhed

Danskernes Partis Daniel Carlsen mener, at Bertel Haarder som næstformand i Folketingets ledelse burde få styr på etikette og tiltaleformer. Foto: Ole Frederiksen/Polfoto.
Danskernes Partis Daniel Carlsen mener, at Bertel Haarder som næstformand i Folketingets ledelse burde få styr på etikette og tiltaleformer. Foto: Ole Frederiksen/Polfoto.
Følg Politik

I Danskernes Parti er partilederen stærkt utilfreds med Bertel Haarder, der langer kraftigt ud efter den annoncerede deltagelse på Folkemødet.

- Det er betænkeligt, at næstformanden for Folketinget går ud og taler imod, at alle politiske kræfter skal høres på Folkemødet, siger partileder Daniel Carlsen til Ekstra Bladet.

Haarder om ekstremister til Folkemødet: Det er misbrug

Det sker efter, at Bertel Haarder har sagt, han mener, at Danskernes parti misbruger Folkemødet til at skabe opmærksomhed om sig selv.

- Vi har jo kunnet konstatere, at der for nylig har været en undersøgelse, der viste, at 13 procent af danskerne savner en udlændingepolitik, der er strammere end Dansk Folkepartis. Det er jo helt oplagt, at det er os. I den sammenhæng er det oplagt, at vi har en folkelig appel.

Græsk ultranationalist kommer til Bornholm

- Men hvorfor deltager I lige i år, når I ikke har været med tidligere?

- Vi har også overvejet det de andre år. Det er et godt spørgsmål, men i år føler vi i hvert fald, at vi har fået en tilpas stærk økonomisk organisation - og også mandskabsmæssigt.

- Haarder er utilfreds med, at I, Wilders og kompagni deltager i år...

Smidt ud for at skrive grimt om islam? Så er du velkommen her

- Haha, 'og kompagni'. Må jeg lige sige i den forbindelse, at det er vigtigt at skelne Wilders, Dansk Folkeparti og partier som dem. Vi antager dem for at tilhøre den populistiske fløj, mens vi er de nationalistiske.

- Men han mener, at I bare kommer for at få opmærksomhed.

- Vi kommer som alle andre for at skabe opmærksomhed omkring vores emner. Vi holder flere forskellige møder. På et af dem vil vi præsentere vores arbejdsprogram omkring indvandring og hjemsendelser. Derudover har vi også en paneldebat - det europæiske spørgsmål er vigtigt i dansk politik.

Måling: Vælgere efterlyser et nyt højreparti

- Og vi vil også se på, hvilke politiske forfølgelser, vi mener der er af politiske oppositionspartier. Med oppositionspartier mener jeg naturligvis nationalisterne i Europa, som er den eneste reelle opposition. Herhjemme er vi eksempelvis den eneste reelle opposition til Folketinget. Vi ser hele Folketinget fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti, hvor forskellene egentlig bare er grå nuancer.

- Men I er vel med til at afspore Folkemødet, som vi kender det, som Bertel Haarder peger på?

- Jeg kan simpelthen ikke se, hvorfor vi ikke skulle have en plads. Det hidtidige fokus, hvor vi har set et Folkemødet helt uden politisk kant, har egentlig ikke været særlig folkeligt, når vi konstaterer, at der er opbakning fra 13 procent af danskerne til en politisk kraft som os.

Højrenational valgreklame stoppet

- Derfor mener jeg, at vi er en vigtig del af et integreret Folkemøde, så vi ikke bare hører på de politikere, der træffer beslutninger hen over hovedet på danskerne.

- Er du enig med Haarder i, at Wilders og Gyldent Daggry er nogle 'galninge'?

- Netop Folketingets næstformand burde have styr på etikette og tiltaleformer. Derfor synes jeg også, at det er stærkt betænkeligt, at han kalder politiske modstandere for galninge. Vi kan ikke være ansvarlige for, at man vælger at dreje fokus væk fra, hvad det egentlig handler om.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU