Efter heftig debat: Rigsrevisionen skal undersøge lønforhold hos DR

Statsrevisorerne vil bede Rigsrevisionen undersøge lønforholdene hos DR efter den seneste tids debat

Foto: Ritzau/Jens Dresling
Foto: Ritzau/Jens Dresling

Den seneste måned har debatten raset om cheflønninger og fratrædelsesordninger i Danmarks Radio.

Og nu har Statsrevisorerne besluttet, at Rigsrevisionen skal undersøge lønforholdene i DR og andre licensfinansierede medier.

Det oplyser formanden for Statsrevisorerne, Peder Larsen, over for MediaWatch, efter et møde onsdag.

- Vi havde det på dagsordenen i går og besluttede, at der skal gennemføres en undersøgelse af lønforholdene, siger Peder Larsen til MediaWatch og fortsætter:

- Der vil blive udarbejdet et undersøgelseskommissorium, der senest vil blive godkendt på næste møde 11. oktober og muligvis inden, hvis det kan blive godkendt ved en skriftlig votering.

Sagen er landet hos Statsrevisorerne, efter Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen i begyndelsen af august lagde op til at få Rigsrevisionen på banen for at få opklaret,

Bedst betalte generaldirektør
Ekstra Bladet har gennem de seneste måneder lavet en række afsløringer om lønfesten i DR.

Alt imens ledelsen i Danmarks Radio har spist seerne af med genudsendelser, fyret ansatte og skrottet Underholdningsorkesteret på grund af massive besparelser, så er lønnen hos de fire længstsiddende direktører steget markant siden 2014 og frem til i dag. Det viste en aktindsigt, som Ekstra Bladet havde fået adgang til.

Direktørerne har de seneste tre år fået lønforhøjelser på mellem 3,5 procent til 11 procent.

I toppen af lønstigen sidder DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn - der er den bedst betalte generaldirektør i hele Norden med sine 3.688.115 kr. om året. Også det har udløst kritik, da der var en million mellem hende og hendes kollega i Finland, Lauri Kivinen, der er den næstbedst lønnende medieboss i norden. Han er direktør for det statsejede YLE med 3200 ansatte og tjener 2.635.255,13 kr..

Men det er langt fra kun høje lønninger, som Rigsrevisionen skal undersøge.

Efter det kom frem, at den nuværende kultur- og kirkeminister Mette Bock i forbindelse med sin egen opsigelse i DR i 2009 en fritstilling og et års lån på 2.016.699,96, inkl. pension, skal fratrædelsesordninger undersøges.

Senest har generaldirektør Maria Rørbye Rønns lønniveau været omdiskuteret og udløst et krav fra Socialdemokraterne og Venstre om, at også private mediehuse, der får offentlig mediestøtte, skal lægge deres cheflønninger frem for at få et sammenligningsgrudlag.

Rigsrevisionens undersøgelse vil dog ikke omfatte de private medier, siger formanden til MediaWatch.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen