Efter hykler-anklage: Tulles løjtnant takker nej til fed fratrædelse

Københavns netop afgåede kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, frasiger sig sit eftervederlag

Carl Christian Ebbesen (DF), der indtil årsskiftet var kultur- og fritidsborgmester i København, takker nu nej til det eftervederlag, han ellers er berettiget til. Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen
Carl Christian Ebbesen (DF), der indtil årsskiftet var kultur- og fritidsborgmester i København, takker nu nej til det eftervederlag, han ellers er berettiget til. Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen

Det er ikke i orden, at tidligere borgmestre får et eftervederlag fra kommunen, hvis de får et nyt job.

Sådan lyder meldingen fra Carl Christian Ebbesen (DF), der indtil årsskiftet var kultur- og fritidsborgmester i København.

Mandag begynder han i et nyt job i DF's landsorganisation på Christiansborg. Dermed står han til at få dobbeltløn med et eftervederlag på en halv million kroner fra Københavns Kommune, skrev DR torsdag morgen.

Sagen tiltrak sig opmærksomhed, fordi DF-leder Kristian Thulesen Dahl tidligere har buldret mod Carl Holst (V) for netop at snuppe dobbeltløn.

Tulle kritiserede dobbeltløn: Nu hæver hans næstformand fed bonus

Ikke rimeligt
Men det eftervederlag vil Carl Christian Ebbesen frasige sig, fortæller han til Ritzau torsdag eftermiddag.

- Loven er sådan, at alle borgmestre, der stopper, modtager et eftervederlag. Det synes Dansk Folkeparti og jeg ikke er rimeligt, hvis man finder sig et andet arbejde. 

- Derfor har jeg taget kontakt til Københavns Rådhus med henblik på at få lavet en modregning i mit eftervederlag på baggrund af den løn, jeg får i mit nye arbejde, siger Carl Christian Ebbesen.

Ikke udbetalt endnu
Han ønskede ellers i første omgang ikke at kommentere dobbeltlønnen over for DR. Det gjorde partitoppen heller ikke.

- Hvornår har du truffet den beslutning, for du ønskede ikke at kommentere sagen over for DR?

- Jeg har ikke fået udbetalt dobbeltløn endnu. Jeg er ikke startet på mit nye arbejde. Så jeg har først forholdt mig til det i forbindelse med, at DR har kontaktet mig. 

- Derfor er min melding nu helt klar: Jeg synes ikke, det er rimeligt, at borgmestre kan få dobbeltløn, når de stopper, siger Carl Christian Ebbesen.

Han tilføjer, at Dansk Folkeparti bakker op om Enhedslistens forslag om, at man ikke skal kunne modtage eftervederlag som afgående borgmester, hvis man samtidig har fået et nyt job.

- Det forslag vil jeg leve op til fra dag et, siger Carl Christian Ebbesen.

Han bestrider også posten som DF's organisatoriske næstformand.