Efter ID-kontrol: Største antal asylansøgere i 2016

Ifølge de svenske myndigheder søgte 331 personer asyl i Sverige på premieredagen for id-kontrollen mod 236 søndag

ID-kontrol i Københavns Lufthavn mandag (Foto: Tariq Mikkel Khan)
ID-kontrol i Københavns Lufthavn mandag (Foto: Tariq Mikkel Khan)

De seneste syv dage har 1989 personer søgt asyl i Sverige. Det viser de seneste oplysninger fra Migrationsverket i Sverige.

Hver dag opdaterer de svenske myndigheder tallene for, hvor mange personer der det seneste døgn har søgt asyl i landet.

Ifølge den svenske udlændingemyndighed søgte 331 personer asyl i landet mandag, hvor den danske id-kontrol over Øresund trådte i kraft. Det er det største antal asylansøgere der på en enkelt dag har afleveret deres ansøgning til de svenske myndigheder siden 30. december 2015.

De seneste syv dages antal asylansøgere i Sverige (Grafik: Migrationsverket)
De seneste syv dages antal asylansøgere i Sverige (Grafik: Migrationsverket)
 

Migrationsverkets optælling af asylansøgere er markant højere end den udmelding, det svenske politi i Skåne kom med tidligere i dag.

Her oplyste man, at kun 20 personer havde søgt asyl mandag, men det tal er altså nu blevet korrigeret og mere end tidoblet.

DF: Den danske grænse er hullet som en si
Hos Dansk Folkeparti følger man nøje udviklingen i det svenske asyltal, men vil endnu ikke drage nogen konklusion om, hvorvidt den nye id-kontrol dæmper asylstrømmen eller ej.

- Der kan være flere forklaringer på de svenske asyltal. Det kunne være, at den danske grænse er gennemhullet, som en si. Det kan også være, at der er folk, som har skyndt sig til Sverige lige før, de begyndte med kontrol. Og til sidst så kan det være, at tallene jo ofte kan svinge fra dag til dag, lyder det fra DF's retsordfører Peter Kofoed til Ekstra Bladet.

Heller ikke hos svenske Migrationsverket vil man endnu sige noget  om grænsekontrollens effekt på asylstrømmen til Sverige.

Overfor Jyllands-Posten oplyser de svenske myndigheder, at tallene kan svinge fra dag til dag og at der kan gå flere dage før asyltallet afspejler den reelle flygtningestrøm.

- Det kan være, at personerne kommer en eller to dage tidligere, får logi sted, og derefter vender tilbage til os for at registrere deres ansøgninger, skriver Migrationsverket til avisen i en mail.

Dansk kontrol i Tyskland spiller ind
Ifølge Ewa-Gun Westford, kommunikationskonsulent ved det svenske politi i Region Syd, er det svært at sige, hvordan antallet af asylansøgere vil udvikle sig.

Blandt andet spiller det ind, at den danske regering mandag indførte kontrol ved grænsen til Tyskland, lyder det til Aftonbladet.

- Der kan for eksempel komme betydeligt flere til Trelleborg fra Tyskland, eftersom Danmark nu også har skærpet sin grænsekontrol, siger Ewa-Gun Westford til avisen.

Den ID-kontrollen til Sverige trådte i kraft ved midnat natten til mandag.

83 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere