Efter Kofods 'neger'-undskyldning: Espersen tager alligevel til USA

DF'eren tager alligevel med til USA med Udenrigspolitisk Nævn efter den seneste tids 'neger'-polemik

Søren Espersen om Jeppe Kofods undskyldning om 'nigger'-tweet

Søren Espersen kalder Jeppe Kofods berettigelse af oversættelsen af ordet 'neger' for en klar tilståelse og tager nu alligevel med til USA med Udenrigspolitisk Nævn. En tur, han ellers havde aflyst efter 'neger'-debatten sprang ud i fuldt flor i sidste uge.

Det siger DF-profilen til DR.

- Det er en fuldstændig klar tilståelse fra Jeppe Kofod sendt ud på engelsk i det samme forum som før. Og det er jeg fuldt tilfreds med. Han har været under stort pres her, og det kan jeg godt forstå. Nu lægger han kortene på bordet og siger, at det ikke var rigtigt oversat. Det er mit ærinde, og så synes jeg, vi skal se og komme videre, siger Søren Espersen.

Disputten mellem den socialdemokratiske EU-parlamentariker og Søren Espersen begyndte, da Kofod på det sociale medie Twitter havde oversat udenrigsordfører Søren Espersens (DF) beskrivelse af den amerikanske præsident, Barack Obama, som neger. Han valgte dog ikke, at oversætte med ordet 'negro', men valgte i stedet at bruge ordet 'nigger'.

Fejden mellem har indtil videre været i gang i seks dage. (Foto: Benjamin Kürstein/Janus Engel) Dansk politik Nu retter Jeppe Kofod udskældt 'neger-tweet'

Tirsdag morgen valgte han dog at rette ordet til 'negro' og sendte følgende forklaring til Ritzau.

- Jeg synes, den her sag er gået totalt over gevind. Det er på høje tid at få lukket ned for den her snak.

Jakob Engel-Schmidt om Jeppe Kofods undskyldning

- Jeg har beklaget og rettet, at jeg selv gik over stregen, men Søren og jeg bliver aldrig enige om, hvorvidt det er okay at kalde folk de ting, han gør. Og så er der ikke mere at rafle om, siger Jeppe Kofod i en skriftlig kommentar.

Til trods for, at han nu har rettet sin oversættelse i et nyt tweet, figurerer 'nigger'-tweetet stadig på hans profil.´

Men Espersen er nu beroliget og tager alligevel af sted til USA med Udenrigspolitisk Nævn, hvor han er formand.

- Det afgørende for mig var, at det her tweet kom fra Jeppe Kofod. Også på engelsk, så vi kan komme ordentlig af sted til USA. Jeg glæder mig til at lede delegationen derovre, siger Søren Espersen til DR.

Er ordet 'neger' noget der bruges blandt befolkningen? Se med her.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

424 kommentarer
Vis kommentarer