Efter kritik: Trump mødes med ofre for orkan i Houston

Præsidenten har fået kritik for, at han ikke mødtes med nogen af Harveys ofre under sit første besøg i Texas

USA's præsident, Donald Trump, er ankommet til Houston, hvor han mødes med ofre for de massive oversvømmelser.

De første møder fandt sted på den militærbase, hvor præsidentens fly, Air Force One, landede kort efter klokken 18 dansk tid.

Trump sagde efterfølgende til journalister, at regeringens bestræbelser på at hjælpe de mennesker, der har mistet deres hjem på grund af uvejret Harvey, er blevet "godt modtaget".

- De er meget glade for det, der sker, siger præsidenten om sine samtaler med nogle af ofrene.

Trump besøgte også et af de centre, hvor ofre for oversvømmelserne er indkvarteret og får hjælp.

Her blev præsidenten varmt modtaget af børn, der ville hilse og give "high fives" og mange andre, der ville have en selfie med ham og førstedamen, Melania Trump.

- Du gør et godt stykke arbejde, råbte medlemmer af Nationalgarden, der hjælper med redningsindsatsen og oprydningsarbejdet i Texas.

Besøget giver Trump en mulighed for at vise en mere empatisk og varm side til ofrene for den værste storm, der har ramt Texas i et halvt århundrede.

Præsidenten har fået kritik for, at han ikke mødtes med nogen af ofrene for det voldsomme uvejr, da han tirsdag var på besøg i to andre storbyer i Texas, Austin og Corpus Christi.

Tidligere lørdag skrev flere medier, at Trump har bedt Kongressen om at godkende en indledende hjælpepakke på 7,85 milliarder dollar. Det svarer til 49,3 milliarder kroner.

Uvejret har især i delstaten Texas forårsaget store oversvømmelser og ødelæggelser, som skønnes at kunne beløbe sig til et højt, tocifret milliardbeløb i dollar.

Anmodningen ventes at blive godkendt hurtigt af lovgiverne i Kongressen.

Efter besøget i Houston tager Trump senere lørdag videre til området omkring Lake Charles i delstaten Louisiana, der også er hårdt ramt af efterdønningerne af stormen Harvey.