Efter lejligheds-affæren: Søster har fået nok af dyneløfteri

Anders Samuelsens søster og partifælle i folketinget Mette Bock raser efter, at det er blevet afsløret, at LA-partilederen har udlånt lejligheden til naboer, familie og partiungdommen

Anders Samuelsens søster Mette Bock raser over, at det er kommet frem, at Liberal Alliances partileder har lånt sin Folketings-lejlighed ud til højre og venstre.

'Hold fast, hvor er jeg træt af TV2, Ekstrabladet, BT, Per Clausen og de folketingskolleger, der har så travlt med at løfte dyner', skriver Liberal Alliances Mette Bock på sin Facebook.

TV2, BT og Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan Anders Samuelsen låner sin lejlighed ud i ugevis til sin søn, til jyske naboer, når de er i København, til sin bror og til Liberal Alliances ungdomsparti i forbindelse med fest.

Samuelsen erkender: Venner og familie bor i min Folketings-lejlighed

Reglerne for de skatteyderbetalte lejligheder, som Folketinget stiller til rådighed for provinsmedlemmer, er ellers ganske klare. De skal ikke misbruges ved at lånes ud i større omfang.

Derfor har Folketingets formand også slået i bordet over for Anders Samuelsen.

- Jeg synes, man skal sørge for at sikre sig, at det ikke sker fremover, siger Mogens Lykketoft til tv2.dk.

Anders Samuelsen erkender i interviewet - noget nødtvunget - den usædvanlige brug af Folketingslejligheden. Han indleder ellers interviewet med at benægte, at lejligheden nogensinde blev lånt ud til andre.

Men det dæmper altså ikke harmen hos hans søster, da Ekstra Bladet får fat i hende.

- Jeg ringer til dig, fordi jeg kan forstå, at du er træt af Ekstra Bladet, TV2, Enhedslistens Per Clausen og en række kolleger i Folketinget?

- Ja.

- Hvorfor det?

- Jamen ved du hvad, jeg har sådan set skrevet det, jeg mener om det. Det kan du tage. Jeg har sådan set ikke mere at sige om det.

- Du forholder dig ikke til det med, at man skal holde sig til reglerne?

- Det skal man også, og det gør han også. Så jeg har ikke mere at…

- Men han siger jo, at det ikke skal ske fremover?

- Det er muligt, men jeg har sagt det, som jeg gerne vil sige om det. Så du kan tage det du vil fra Facebook.

- Men er Lykketoft da også en af de kolleger, du er træt af?

- Du må tale med Lykketoft om det du gerne vil tale med ham om.

- Han kan vel ikke fortælle mig, om du er træt af ham?

- Nej, men jeg har skrevet det, som jeg har skrevet. Nu gider jeg ikke sige det til dig mere, så du må have en rigtig god dag. Godt. Hej.

Ekstra Bladet fik således ikke lejlighed til at spørge Mette Bock, om hvorfor skatteyderne skal betale for Anders Samuelsens venner, familie og ungdomsparti, når de har brug for overnatning i hovedstaden.

I alt fem anonyme folketingsmedlemmer, der bor i samme ejendomskompleks som Samuelsen, fortæller TV2, at de er trætte at Anders Samuelsens lejlighedscirkus.

Mette Bock fortæller til gengæld, at hun ikke kunne drømme om at bo i en lejlighed stillet til rådighed af Folketinget, hvis det betyder, at hun skal overvåges i ghettoen, som hun kalder boligblokken.

Så uenig er Løkke med sine venner

'Jeg bor i min egen lejlighed, og kan 'naturligvis' ikke få huslejetilskud, jeg kan jo bare flytte ind i ghettoen, hedder det. Til gengæld skal jeg så overvåges og mistænkeliggøres. NEJ TAK! Vorherre bevares'.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.