Annonce:
Annonce:

Efter mørklagt fyring: Topchef afviser at have taget af kassen

Mystik om 'mavepuster' fortsætter. Direktør blev fyret for landets største a-kasse efter internt tip. Nu afviser den tidligere direktør, at han har beriget sig selv eller 'taget på en ansat'

Fyringen er en mavepuster, men der ikke tale om strafbare forhold, lyder det fra Michael Valentin. Han røg efter en intern advarsel til bestyrelsen. Foto: Joshua Tree Photography
Fyringen er en mavepuster, men der ikke tale om strafbare forhold, lyder det fra Michael Valentin. Han røg efter en intern advarsel til bestyrelsen. Foto: Joshua Tree Photography
Annonce:
Følg Politik

Ved du noget, så tip os enten på sms/mms: 1224 eller på mail: 1224@eb.dk

Den øjeblikkelige fyring af topchefen for landets største a-kasse, Michael Valentin, har siden sidste uge været omgærdet af mystik og total mørklægning.

Men nu bryder den tidligere direktør for Akademikernes A-kasse med 233.000 medlemmer selv lidt af tavsheden om 'mavepusteren' på Facebook.

'Det er klart, at en pludselig exit som min skaber spekulationer og gisninger om, hvorvidt jeg har taget af kassen eller på en ansat. Det har jeg ikke! Der har selvfølgelig ikke været tale om forhold af strafbar karakter eller berigelse', skriver Valentin, der også er formand for Folkemødet på Bornholm.

Dog uden at oplyse, hvad der så medførte den øjeblikkelige exit fra a-kassens hovedkvarter i det centrale København.

Annonce:

Ifølge Facebook-opdateringen er det nu 'efter aftale', at Michael Valentin kan oplyse lidt om den bratte afgang, der blev udløst af et tip fra en medarbejder til bestyrelsen.

'I mandags satte vi punktum i sagen, og vi indgik en aftale om fratrædelse. Der har selvfølgelig ikke været tale om forhold af strafbar karakter eller berigelse ... Nu sunder jeg mig oven på mavepusteren og tilbringer tid med min familie og gode venner,' skriver Michael Valentin.

Rager ikke de 233.000 medlemmer
Siden fyringen blev meldt ud, har bestyrelsen for den statsstøttede a-kasse aftalt en 'musketered' om total tavshed overfor offentligheden og deres 233.000 kontingent-betalende medlemmer.

Topchef fyret efter tip fra medarbejder

Torsdag i sidste uge, hvor Michael Valentin fratrådte formelt, beskrev han selv sin afgang som en opsigelse. Altså en fyring.

'Jeg er i dag blevet opsagt i jobbet som administrerende direktør i Akademikernes A-kasse. Det er en bestyrelse altid i sin gode ret til', skrev Michael Valentin på Facebook.

Annonce:

Bestyrelsesformand for a-kassen, Allan Luplau, der til dagligt er administrerende direktør for Sygeforsikringen Danmark, vil hverken oplyse årsagen til fyringen af Valentin eller de nærmere omstændigheder ved fratrædelsen.

- Vi følger de procedurer, der nu gælder for en sag som denne her. Det er klart, at der er kommet nogle oplysninger undervejs til bestyrelsen, som naturligvis har orienteret alle relevante instanser. Herunder revision og så videre. Mere kan jeg ikke sige om det, har Allan Luplau tidligere forklaret til Ekstra Bladet.

51-årige Michael Valentin har været direktør for Akademikernes A-kasse siden 2011. Han er samtidig bestyrelsesformand for foreningen bag 'Folkemødet' på Bornholm. En post som han stadig bestrider, har Bornholms borgmester, Winni Grosbøll, oplyst til Ekstra Bladet.

Pamper-revser med høj cigarføring

Den nu fyrede direktør Michael Valentin blev kendt i offentligheden for sin hårde kritik af pamperi, fråds og høje lønninger i LO-fagbevægelsen.

51-årige Michael Valentin har været direktør for Akademikernes A-kasse siden 2011. A-kassen er med godt 233.000 medlemmer Danmarks største.

Han har samtidig været bestyrelsesformand for foreningen bag 'Folkemødet' på Bornholm. Han trak sig dog fra posten på et bestyrelsesmøde 26. november.

I 2002 - som netop afgået informationschef i HK og tidligere LO-konsulent - udgav han den opsigtsvækkende bog 'Bare det holder min tid ud'.

Den mangeårige insider, Michael Valentin, rettede dengang et skarpt angreb på de tidligere kollegaer i LO-fagbevægelsen. De blev blandt andet hudflettet for deres overflod, pamperkurser og rejser for medlemmernes penge.

Som a-kassedirektør og bestyrelsesformand for Folkemødet er han dog selv blevet kendt for store armbevægelser, høj cigarføring og glæde ved god vin.

Vinhobbyen udøves ofte i selskab med fremtrædende mediefolk, spindoktorer, kommunikationstyper, politikere og andre meningsdannere i Valentins omfattende netværk. Under årets Folkemøde på Bornholm holdt Akademikernes A-kasse således ’vinbaren’ åben hver dag fra eftermiddag til midnat.

Michael Valentin sidder i en række bestyrelser i selskaber inden for håndværk, industri og ejendomme. Derudover er han i bestyrelsen for Johan Borups Højskole samt it- og konsulentvirksomheden Groupcare. Han er også medlem af VL-gruppe 9.

Udbetalingerne fra de danske a-kasser er delvist finansieret med statsstøtte.

A-kassen har midlertidigt udpeget den nuværende vicedirektør, Britt Dyg Haun, til fungerende administrerende direktør.

Opdateret. Michael Valentin er fyldt 51 år, siden artiklen blev publiceret første gang.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: