Annonce:
Annonce:

Efter NB-stifters svinere: Nu reagerer Vermund

Partiformand Pernille Vermund mener ikke, at Svend Pedersen behøver at blive ekskluderet fra partiet, på trods af at han har sendt flere grove svinere efter en lang række politikere

Pernille Vermund mener ikke, at Svend Pedersen behøver at blive ekskluderet fra Nye Borgerlige på trods af sine mange svinere. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Pernille Vermund mener ikke, at Svend Pedersen behøver at blive ekskluderet fra Nye Borgerlige på trods af sine mange svinere. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Politik

Pernille Vermund har indtil nu ikke villet kommentere de mange svinere, som Nye Borgerlige-stifteren og hovedbestyrelsesmedlem, Svend Pedersen, har sendt efter en række fremtrædende politikere.

Men nu tager formanden endelig bladet fra munden, da hun bliver spurgt om, hvorvidt Svend Pedersen skal ekskluderes fra partiet i P1 programmet 'Ring til oppositionen.'

- Jeg synes, det ville være svært, hvis man som parti, og hvis hovedbestyrelsen kommer frem til, at det er eksklusionsgrund, at man har gjort noget eller sagt noget grimt førhen.

- Jeg tror faktisk, at det er lige før, jeg selv ville blive ekskluderet på det grundlag.

Hun understreger dog, at beslutningen ligger hos hovedbestyrelsen.

Ekstra Bladet kunne i sidste uge beskrive, hvordan Svend Pedersen har svinet en lang række politikere til. Blandt andet har han kaldt Mette Frederiksen for 'en fullblown psykopat', samt SF-Formanden Pia Olsen Dyhr for 'en magtgal kælling.'

Annonce:

Læs alle Svends svinere

Ekstra Bladet har fundet en række af Svend Pedersens grove kommentarer rettet mod kvinder.

Læs dem her:

Mette Frederiksen (S)

'Hvor er de russiske tropper, når man skal bruge dem?', skrev Svend Pedersen på Facebook i slutningen af april 2022 til en artikel om, at statsministeren var i Kiev.

'Er Mette Frederiksen fullblown psykopat? Jeg tror det,' skrev Svend Pedersen 8. april 2022 på Twitter.

Rosa Lund (Ø)

'Derfor viser jeg dette billede af en infantil beta med lavt selvværd, som danskerne har udstyret med en del af ansvaret for at bruge de skattekroner, jeg måske kommer til at aflevere,' skrev Svend Pedersen 7. september 2022 på Facebook.

Opslaget kom, efter at Rosa Lund havde rakt fuckfingre i en TikTok-video, hvor teksten var: Når 'nogen' vil forbyde kebab på stadion'.

Laura Rosenvinge (S) - Københavns Borgerrepræsentation

'Man ligger, som man reder. Du er et afskyeligt sovjetmenneske,' skrev Svend Pedersen 12. juli 2022 om Laura Rosenvinge på Twitter.

Kommentaren faldt, fordi Laura Rosenvinge havde lavet et opslag, hvor hun beskrev, hvordan hun havde modtaget ubehagelige beskeder fra folk, som ikke kunne lide hendes politik.

Mai Villadsen (Ø)

'En samfundsfjendsk elevrådsformand fejrer sin pyrrhussejr. Husk dette enfoldighedsliste vælgere,' skrev Svend Pedersen 9. september 2022 om formanden for Enhedslisten på Facebook.

Kommentaren kom oven på et opslag, hvor Mai Villadsen fejrede, at man havde fået stoppet den ottende udbudsrunde i forbindelse med ny olieljagt i Nordsøen.

Astrid Krag (S)

'Astrid Krags infantile, kvindelig narcissisme og selvudstillelse er afskyvækkende, så at der kan koges lidt satirisk suppe på det, er kun vidunderligt.', skrev Svend Pedersen 22. maj 2022 på Twitter om den tidligere social- og indenrigsminister.

Kommentaren kom, efter Ole Birk Olesen havde lagt et billede op, som skulle imitere Astrid Krags hyppige selfiedeling som minister.

Pia Olsen Dyhr (SF)

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan Svend Pedersen kaldte SF-formanden, Pia Olsen Dyhr, for en magtgal og storkorrupt kælling på Twitter.

'Kan du ikke bare holde din fede kæft, din storkorrupte magtgale kælling.'

Kommentaren faldt, fordi Pia Olsen Dyhr skrev til Alex Vanopslagh, at han ikke skulle 'politisere embedsmænd'.

 

Pia Olsen Dyhr har tidligere skrevet til Ekstra Bladet, at 'det da ikke var rart at læse'.

Generelt om kvinder i politik

22. maj 2022 skriver han også på Twitter, at kvinder 'skal ud af politik'.

'Mænd kan godt lide meningers brydning og den udvikling, det skaber. Kvinder bryder sig ikke om uenighed og utrygheden ved forandring. Kvinder ud af politik!' skrev han blandt andet.

 

Anerkender groft sprog
Pernille Vermund anerkender dog, at Svend Pedersens sprogbrug er groft.

- Jeg har kendt Svend i mange år, og han har et meget groft sprog.

- Og jeg tror også Svend ville være enig i, at når man repræsenterer Nye Borgerliges hovedbestyrelse, så er det ikke et sprog, man bruger.

Men der skal samtidig være plads til 'at ytre sig indenfor lovens rammer, udtaler hun.

- Jeg har den holdning, at hvis man opfordrer til vold eller truer folk, jamen, så er det et no-go.

- Men samtidig skal der efter en corona-håndtering, som har været så ekstrem, være plads til, at man ytrer sig inden for lovens rammer.

Her henvises til den kommentar fra Svend Pedersen, som B.T har beskrevet, hvor han opfordrer til, at politiet 'skal have nogle prygl.'

Annonce:

- Ytrer os forskelligt
Pernille Vermund argumenterer desuden for, at det vil blive svært i fremtiden, hvis partiet dømmer folk på baggrund af noget, som er sket, før de blev medlemmer.

Svend Pedersen har ikke meget til overs for de kvindelige politikere, som han har skrevet på Twitter 'skal ud af politik'. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto
Svend Pedersen har ikke meget til overs for de kvindelige politikere, som han har skrevet på Twitter 'skal ud af politik'. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

- Vi ytrer os jo forskelligt hver især, og hvis man ikke er politisk medlem eller kandidat til noget og i øvrigt udtaler sig inden for lovens regler, så synes jeg, man skal være varsom med at sige, at 'du kan ikke være medlem af Nye Borgerlige, fordi du har skrevet noget om nogen på de sociale medier, dengang du ikke repræsenterede partiet,' udtaler Vermund.

Flere af kommentarerne, som Ekstra Bladet har bragt, er dog skrevet, efter Svend Pedersen blev medlem af Nye Borgerlige igen efter at have været ude af partiet i en del år.

Det gælder svinerne til Rosa Lund, Pia Olsen Dyhr og Mai Villadsen, som er fra henholdsvis slut-august samt september 2022.

Private venner
Pernille Vermund afviser desuden ikke, at hende og Svend Pedersen er private venner, da værten på P1-programmet spørger til det.

Hun udtaler blot, at det er korrekt, at 'hun har kendt ham i mange år', og at de var med til at stifte partiet sammen.

Historien om deres private venskab stammer tilbage fra 2020, hvor Berlingske skrev, at Svend Pedersen havde tabt en injuriesag.

Det skyldtes, at han ikke var mødt op i retten, netop fordi han var på privat ferie med Pernille Vermund.

Pernille Vermund har ingen beviser. Men her deler hun offentligt sine overvejelser om, hvad der mon står bag Lars Bojes pengekrav til Nye Borgerlige. Boje har tidligere afvist over for Ekstra Bladet, at han har gæld

Pernille Vermund har ingen beviser. Men her deler hun offentligt sine overvejelser om, hvad der mon står bag Lars Bojes pengekrav til Nye Borgerlige.

Syge Borgerlige: Så vild er flugten

Den tidligere grønne cykelforkæmper Klaus Bondam skal nu tiltrække flere miljøsvinende krydstogtskibe til København. Hør mere i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: