Annonce:
Annonce:

Efter nye afsløringer om Esben Lunde: 'Nu stopper festen'

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er igen i store problemer i sagen om kvotekongerne. Udvalgsformand giver usædvanlig hård kritik

Det kan være svært at holde styr på Lunde Larsens møgsager. Få et lille udpluk her
Annonce:
Følg Politik

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vakler igen på taburetten og må afvente Dansk Folkepartis dom over sin ministerfremtid.

Nye afsløringer i Berlingske i sagen om de såkaldte kvotekonger fører nu til en usædvanlig hård kritik fra Dansk Folkepartis formand for Folketingets miljø- og fødevareudvalg. Og Lundes ministerliv ser nu atter ud til at være i alvorlig fare.

På spørgsmålet, om tiden denne gang er ved at rinde ud for Esben Lunde Larsen, svarer udvalgsformand Pia Adelsteen i dag:

- Ja. Men det kan jeg ikke afgøre som formand. Men jeg vil sige det sådan, at jeg godt kan forstå, hvis de politikere, der har siddet med i forhandlingerne, har denne holdning: Nu stopper festen. Ministeren har allerede fået en næse, og bliver vi ved med bare at give næser, begynder folk at grine ad os, siger Pia Adelsteen til Berlingske.

Annonce:

Den ildevarslende kritik kommer blot få måneder, efter Folketinget udtalte sin hårdeste kritik af Lunde dog uden at fyre ham. I april gav DF ministeren en sidste chance i sagen om storfiskerne, der har sat sig på monopollignende mængder af de danske fiskekvoter, efter Lunde havde undskyldt indgående over for Folketinget.

Esben Lunde pudser glorien

Bag kulissen: Sådan blev Lunde reddet

Nye oplysninger
I går kom det imidlertid frem, at Esben Lunde Larsen tilsyneladende har kørt et dobbeltspil over for Folketinget. Eksempelvis lagde Esben Lunde Larsens embedsmænd i januar minutiøse strategier for, hvordan der kunne kastes grus i maskineriet på den fiskeripakke, embedsmændene samtidig skulle indføre, efter den var blevet aftalt udenom VLAK-regeringen og Esben Lunde.

Esben Lunde i nye kvoteproblemer: Embedsmænd modarbejdede fiskeriaftale

Samtidig er det også i Berlingske kommet frem, at Esben Lunde Larsens tilbageholdelse af mulige tiltag over for kvotekongerne har været noget mere systematisk end først kendt.

To gule = rødt
De nye oplysninger har nu fået Enhedslisten til at kalde Esben Lunde i atter et samråd om sagen.

Annonce:

Torsdag har fiskeriordfører Ib Poulsen ifølge Berlingske vendt sagen med Dansk Folkepartis ledelse.

- Og vi er enige om, at det er en meget, meget alvorlig sag. Som jeg har sagt: To gule kort er lig et rødt, siger Ib Poulsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: