Efter nye afsløringer om Esben Lunde: 'Nu stopper festen'

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er igen i store problemer i sagen om kvotekongerne. Udvalgsformand giver usædvanlig hård kritik

Det kan være svært at holde styr på Lunde Larsens møgsager. Få et lille udpluk her

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vakler igen på taburetten og må afvente Dansk Folkepartis dom over sin ministerfremtid.

Nye afsløringer i Berlingske i sagen om de såkaldte kvotekonger fører nu til en usædvanlig hård kritik fra Dansk Folkepartis formand for Folketingets miljø- og fødevareudvalg. Og Lundes ministerliv ser nu atter ud til at være i alvorlig fare.

På spørgsmålet, om tiden denne gang er ved at rinde ud for Esben Lunde Larsen, svarer udvalgsformand Pia Adelsteen i dag:

- Ja. Men det kan jeg ikke afgøre som formand. Men jeg vil sige det sådan, at jeg godt kan forstå, hvis de politikere, der har siddet med i forhandlingerne, har denne holdning: Nu stopper festen. Ministeren har allerede fået en næse, og bliver vi ved med bare at give næser, begynder folk at grine ad os, siger Pia Adelsteen til Berlingske.

Den ildevarslende kritik kommer blot få måneder, efter Folketinget udtalte sin hårdeste kritik af Lunde dog uden at fyre ham. I april gav DF ministeren en sidste chance i sagen om storfiskerne, der har sat sig på monopollignende mængder af de danske fiskekvoter, efter Lunde havde undskyldt indgående over for Folketinget.

Esben Lunde pudser glorien

Bag kulissen: Sådan blev Lunde reddet

Nye oplysninger
I går kom det imidlertid frem, at Esben Lunde Larsen tilsyneladende har kørt et dobbeltspil over for Folketinget. Eksempelvis lagde Esben Lunde Larsens embedsmænd i januar minutiøse strategier for, hvordan der kunne kastes grus i maskineriet på den fiskeripakke, embedsmændene samtidig skulle indføre, efter den var blevet aftalt udenom VLAK-regeringen og Esben Lunde.

Esben Lunde i nye kvoteproblemer: Embedsmænd modarbejdede fiskeriaftale

Samtidig er det også i Berlingske kommet frem, at Esben Lunde Larsens tilbageholdelse af mulige tiltag over for kvotekongerne har været noget mere systematisk end først kendt.

To gule = rødt
De nye oplysninger har nu fået Enhedslisten til at kalde Esben Lunde i atter et samråd om sagen.

Torsdag har fiskeriordfører Ib Poulsen ifølge Berlingske vendt sagen med Dansk Folkepartis ledelse.

- Og vi er enige om, at det er en meget, meget alvorlig sag. Som jeg har sagt: To gule kort er lig et rødt, siger Ib Poulsen.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.