Efter nye coronatal: - Vi skubber det foran os

Sundhedsordførere reagerer nu på nyheden om, at sundhedspersonale sendes hjem, mens tusindvis af operationer aflyses

Sundhedsminister Magnus Heunicke afviser at kommentere på Ekstra Bladets historie. Foto: Jens Hartmann Schmidt
Sundhedsminister Magnus Heunicke afviser at kommentere på Ekstra Bladets historie. Foto: Jens Hartmann Schmidt
Følg Politik

Torsdag kunne Ekstra Bladet fortælle, hvordan en del af sundhedspersonalet på Odense Universitetshospital og Aarhus Universitetshospital er tvunget til at afholde ferie og afspadsere overarbejde, mens hospitalerne aflyser tusindvis af operationer.

På landsplan er mindst 11.000 operationer blevet aflyst siden Mette Frederiksen i begyndelsen af marts bad sygehusene droppe al behandling, der ikke er af akut eller livreddende karakter.

Er du ansat i sundhedsvæsnet? Tip os!

Hvordan er din afdeling ramt af coronaberedskabet? Skriv til journalisterne bag her. Eller henvend dig på Signal på 29411313. Alle henvendelser behandles anonymt.

Indsatsen skal genovervejes
Sundhedsordførere på tværs af politiske skel er enige om, at sundhedsvæsnet måtte sætte alt ind mod corona.

Men nu hvor coronaepidemien ikke ser ud til at have ramt så voldsomt som frygtet, skal mulighederne genovervejes, lyder det.

- Man bør undersøge, om man ikke kunne tage fat på nogle af de patienter, der venter og ikke har det særlig godt, siger Liselott Blixt, Dansk Folkeparti.

Hos Venstre ser man gerne en plan for, hvordan sundhedsvæsnet efter påske forhåbentligt kan åbne op igen.

- Sundhedsministeren bør snarest – gerne i samarbejde med regionerne – lægge en plan for, hvordan vi får genåbnet sundhedsvæsenet. Herunder at få omstillet systemerne og se på, hvilke patienter der skal til først, siger Venstres sundhedsordfører Martin Geertsen.

11.000 operationer aflyst: Sender sundhedspersonale hjem

Det var slemt nok i forvejen
Hos de konservative, ser man med alvor på puklen af ubehandlede danskere.

- Vi skubber en masse patienter foran os. Allerede før pandemien døjede vi med at overholde retten til behandling og udredning rundt omkring. Så jo før vi kan genåbne og behandle jo bedre, lyder det fra Per Larsen fra Det Konservative Folkeparti.

- Og her kan vi jo ikke se bort fra, at der godt kan være nogle geografiske forskelle i forhold til, hvordan man åbner op. Vi kan jo eksempelvis se, at Region Hovedstaden er ekstra hårdt ramt. Derfor kunne man godt se på, om man kunne åbne op på nogle af de hospitaler og afdelinger, hvor corona-belastningen er mindre og få taget de patienter ind, der skulle have været behandlet.

Hjertesyge Benny målløs: - Det lugter af dårlig politisk ledelse

Ingen kommentarer fra Heunicke
Ekstra Bladet ville gerne have haft en kommentar fra sundhedsminister Magnus Heunicke(S) om, hvordan man skal åbne op for, at flere af de planlagte behandlinger kan gennemføres. 

Sundhedsministeren vil dog ikke svare på spørgsmålet - og ministeriet henviser i stedet til regionerne og Sundhedsstyrelsen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+