Efter rockerskandale: Sass mødes igen med blakket ven

Jeg ser Tommy Kamp igen, forklarer Henrik Sass om ungdomsvennen han ellers aldrig mere ville se

Venner for livet. Henrik Sass Larsen kan ikke undvære sin gamle ven Tommy Kamp. Lars Krabbe/Polfoto
Venner for livet. Henrik Sass Larsen kan ikke undvære sin gamle ven Tommy Kamp. Lars Krabbe/Polfoto

Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen har genoptaget forbindelsen med sin gamle, men omstridte ven, Tommy Kamp.

Det fortæller han i et interview med Fyens Stiftstidende.

I oktober 2011 besluttede Henrik Sass ellers, at de to ikke længere kunne ses, fordi Tommy Kamps forbindelse til Bandidos-rockeren Suzuki-Torben og andre tvivlsomme typer havde kostet topsocialdemokraten posten som finansminister i Helle Thornings nye regering.

Tophistorien i alle landets medier er sagen om  Henrik Sass Larsens fald. Dagens aviser efterspørger nu om mere åbenhed i sagen (Foto: Peter Mydske). Samfund Danske medier: Sass er færdig i politik

De to fortalte offentligheden, at deres venskab var forbi - og de aldrig mere kunne mødes. 

Men nu erkender Henrik Sass Larsen altså i interviewet med Fyens Stiftstidende, at han har genoptaget forbindelsen med sin ungdomsven fra DSU-tiden, der hjalp ham igennem en svær barndom med tæsk i hjemmet og ophold på børnehjem.

- Vi har aftalt, at vi én gang om året går ud og får nogle øl og taler om gamle dage. Det andet har vi lukket, men en gang om året må vi kunne ses. Jeg har skullet stå moralsk til ansvar for den måde, Tommy har levet en del af sit liv på. Men det må vel være hans sag, det kan aldrig blive min, forklarer Henrik Sass til den fynske avis.

- Jeg har da ved Gud mødt mange mennesker, som har levet deres liv på kanten. Derfor kan jeg da godt have en relation til dem, jeg er jo ikke involveret i noget ulovligt, siger han.

Ikke sur på Tommy
Henrik Sass Larsen - der for længst har gjort comeback som Socialdemokraternes stærke mand - forklarer, at han ikke er vred på Tommy Kamp, selvom venskabet altså fik alvorlige konsekvenser for hans politiske karriere.

- Nej, det er jeg ikke ... Tommy er Tommy, siger han.

Da beskyldningerne om trusler, afpresning og bestikkelse i Køge eksploderede i sommeren 2011 - med Tommy Kamp i centrum - afviste Henrik Sass i første omgang, at han nogensinde ville slå hånden af sin gamle ven.

Men da sagen ramte Henrik Sass, der ifølge PET ikke kunne blive sikkerhedsgodkendt som minister på grund af relationen til Suzuki-Torben meddelte de to dog, at venskabet var slut, og de aldrig mere skulle mødes.

Dansk politik Sass dropper omstridt venskab for at redde karrieren

- Det er et overstået kapitel ... De fleste skarpe iagttagere kan nok godt gennemskue, hvorfor det har været nødvendigt, sagde Henrik Sass Larsen blandt andet til Politiken.

Da Ekstra Bladet skrev om bruddet, afviste Tommy Kamp, at de to gamle venner nogensinde skulle tale sammen igen.

- Jeg skal ikke tale med ham mere ... han må skrotte alt det gamle, lød det fra Kamp.

Så sent som i marts i år afviste Tommy Kamp, at de to havde genoptaget venskabet.

- Jeg ser ham på tv. Hvis du spørger, om det er en, jeg møder og kender, så er svaret det samme som, det var dengang: Nej, sagde Kamp.

Men nu har de to altså besluttet, at de godt kan mødes. Angiveligt altså kun én gang om året over nogle øl.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Henrik Sass Larsen.

130 kommentarer
Vis kommentarer