Annonce:
Annonce:

Efter rødt møde: Mette F. med stikpille til Sass

S-formanden mener ikke, 'at der er nogen, der har noget at lade hinanden høre' i udlændingedebat kickstartet af Henrik Sass

Annonce:
Følg Politik

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen holder sig fra at levere et glødende forsvar for sin egen gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i den ophedede udlændingedebat.

Direkte adspurgt, hvad hun synes om debatten, som Henrik Sass ikke mindst kickstartede i et interview med Ekstra Bladet, svarer Mette Frederiksen:

- Jeg synes ikke, at der er nogen, der har noget at lade hinanden høre i den debat. Og måske ville vi alle sammen være tjent ved at få den udlændingepolitiske diskussion på et leje, så det bliver mere som alle mulige andre almindelige politiske diskussioner.

Op til dagens møde mellem lederne af partierne i rød blok har det fløjet gennem luften med beskyldninger mellem særligt Socialdemokratiet og de radikale. Polemikken blev indledt af netop Henrik Sass Larsen, der i et interview i Ekstra Bladet bl.a. har angrebet de 'utopiske humanister' i udlændingedebatten.

Annonce:

Sass: 100.000 vietnamesere havde jo ikke været et problem

Sass' angreb faldt slet i god jord hos den radikale næstformand, Sofie Carsten Nielsen:

- Hvis definitionen på, om man overhovedet må have en mening om integrations- og udlændingepolitik, er, at man skal være vokset på på Vestegnen og skal have fået bank som barn, så er vi langt ude, lød hendes modangreb.

Henrik Sass Larsen har tidligere fortalt åbent om, at han fik tæsk af sin stedfar, da han voksede op i det sociale boligbyggeri Taastrupgaard på den københavnske vestegn.  

Radikal profil under hårdt angreb: Ripper op i Sass' barske barndom

Alkohol og tæsk: Så hård var Henrik Sass' barndom

Efter dagens møde mellem lederne af partierne i oppositionen, blev Mette Frederiksen foreholdt Sass' udtalelser.

- Synes du, at Henrik Sass er gået over stregen i den her debat?

Annonce:

- Jeg synes ikke, at der er nogen, der har noget at lade hinanden høre i den debat, lød det igen fra Mette Frederiksen, der konstaterede om Sass' udtalelser på de 'utopiske humanister':

- Nu har jeg læst alt, hvad der har været sagt og skrevet, og hvis jeg forstår Henrik Sass Larsen ret, så har han sagt, at man skal skelne mellem det, han kalder 'utopisk humanisme' og det, man kan kalde 'realistiske humanisme'. Og det er da en relevant diskussion, for jeg tror, at rigtig mange af os har nogle rigtig stærke idealer og værdier om, gerne at ville kunne hjælpe alle de mennesker, der har behov for hælp. Og samtidig kan vi konstatere i Danmark - og det gælder også i andre europæiske lande - at vi ikke kan hjælpe alle her. Men så må vi hjælpe dem et andet sted bl.a. i nærområderne, sagde Mette Frederiksen.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: