Efter rungende nej: Her er Mette F.'s råd til Løkke

Socialdemokraternes leder Mette Frederiksen har anerkendt og respekteret danskernes valg ved EU-afstemning

Torsdagens afstemning om afskaffelsen af Danmarks EU-retsforbehold ender efter al sandsynlighed med et rungende nej.

Det har Socialdemokraternes leder, Mette Frederiksen, også erkendt.

På vej ind til talen til sine partifæller, erkendte hun nederlaget over for de fremmødte repræsentanter for pressen, hvor hun også understregede, at hun respekterer danskernes valg.

- Vi har spurgt danskerne, og danskerne har svaret i dag. Det er et nej, og det respekterer jeg, siger Mette Frederiksen.

Hun afviser derfor også, at det er ja-partierne, der har ført en dårlig kampagne, idet hun mener, at danskerne har svaret ud fra det, de mener, og at det svar derfor skal respekteres.

Ligesom de andre adspurgte politikere, understreger hun, at der er et arbejde, der skal fortsættes, efter resultatet.

Hun har derfor en klar opfordring til landets statsminister, Lars Løkke Rasmussen.

- Mit bedste råd til statsministeren, og det er også en opfordring, er at få indkaldt de politiske partier til en drøftelse af, hvordan vi kommer videre. For ligegyldigt hvad resultatet bliver, er der stadig kriminalitet, der skal bekæmpes, og den går på tværs af grænserne. Og det kræver i mine øjne et stærkt europæisk samarbejde på tværs af grænserne, og det skal vi jo finde vores fødder i, hvad angår Danmark, siger Mette Frederiksen.

Under talen til partifællerne lød det desuden fra Mette Frederiksen, at flygtningeproblemerne og terror i Europa har haft en indvirkning på resultatet, selvom det ikke havde noget med afstemningen af gøre.

Hun understreger desuden, at et samarbejde i Europol er nødvendigt på trods af et nej til afskaffelsen af retsforbeholdet. Et samarbejde som flere af nej-partierne også har givet udtryk for, at de ønsker uanset, hvad torsdagens resultat bliver.

KORT: Sådan stemmer vi til EU-valg

[No available link text]Her kan du høre Kristian Jensen udtale sig om valgresultatet.
[No available link text]Her kan se se Søren Pape (K)
[No available link text]Se Bertel Haarder forholde sig til valget

42 kommentarer
Vis kommentarer