Efter Sass' pjæk: Klager til Pia K. over Ekstra Bladet

Partikammerater klager over Ekstra Bladet efter historier om Henrik Sass Larsens fravær fra Statsrevisorernes møder

Se konfrontationen med Sass her: Video: Jonas Olufson

Henrik Sass Larsens kammerater klager nu over Ekstra Bladet på vegne af deres chef i Socialdemokratiets top. Klagen er sendt til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard.

Det sker, efter at Ekstra Bladet de seneste uger har afdækket, hvordan Sass igen og igen er udeblevet fra både ordinære og ikke-ordinære møder hos Statsrevisorerne.

Et job, han hvert år får 330.000 kroner for at passe.

Han er således udeblevet fra fire ud af 11 ordinære møder i 2018 samt tre ud af fire ikke-ordinære møder i den første måned af 2019.

Ekstra Bladet har adskillige gange forsøgt at få en kommentar fra partiets stærke mand, men først torsdag i denne uge er det lykkedes at træffe Sass for en kommentar foran Statsrevisorernes mødelokale på Christiansborg.

Ekstra Bladet fangede Henrik Sass Larsen foran Statsrevisorernes mødelokale. Ikke et sted, han kommer hver gang, der er møde. Foto: Jonas Olufson Dansk politik Pjække-Sass bryder tavsheden: Vil troppe op... medmindre han ikke tropper op

Få timer efter dumpede der en klage ind i indbakken hos Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen om de seneste ugers forsøg på at skaffe et interview med Henrik Sass Larsen.

'Socialdemokratiet skal hermed indgive en klage over Ekstra Bladets journalister på Christiansborg og bede Præsidiet om at tage de nødvendige skridt for at sikre ordentlige arbejdsforhold for medlemmer af Folketinget', hedder det blandt andet i klagen, der er sendt fra Socialdemokratiets gruppesekretær, Henrik Dam Kristensen.

'Igennem længere tid har Ekstra Bladets journalister uopfordret opsøgt MF’er på deres kontorer med henblik på at finde historier, som kan skade Henrik Sass Larsens person. Senest er journalister begyndt at stå uden for mødelokaler og toiletter mv. for at forsøge at afhente kommentarer og chikanere Henrik Sass Larsen mest muligt.'

'Vi finder, at den adfærd er i strid med den forståelse, der hersker mellem Præsidiet og Presselogen om pressens adgang til Christiansborg.'

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Poul Madsen: Helt til grin

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen mødte forleden hinanden i krydsild om differentieret pensionsalder. Nu har Frederiksens fodsoldater klaget over Ekstra Bladets journalister på Christiansborg. Foto: Mogens Flindt
Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen mødte forleden hinanden i krydsild om differentieret pensionsalder. Nu har Frederiksens fodsoldater klaget over Ekstra Bladets journalister på Christiansborg. Foto: Mogens Flindt
 

Poul Madsen, Ekstra Bladets chefredaktør, finder klagen fra Socialdemokratiets top dybt latterlig:

- Socialdemokratiet er helt til grin. Vi passer bare vores arbejde på Ekstra Bladet. Det er at tjekke, om politikerne passer deres. Det gør Henrik Sass helt åbenlyst ikke.

- Vi har selvfølgelig forsøgt at få en kommentar fra Henrik Sass Larsens egen mund til sit pjækkeri fra Statsrevisorerne. Derfor møder vi op, når det er meningen, at han skal være til møde. Og vi taler med politikere på deres kontorer på Christiansborg, hvor vi pænt banker på døren, inden vi får lov at komme ind. Den her klage er en omgang klynk fra Socialdemokratiet, siger Poul Madsen om sagen.

Chefredaktøren afviser derudover blankt, at Ekstra Bladets ansatte har ventet på politikere foran toiletter på Christiansborg.

- Vi venter selvfølgelig ikke på nogen ude foran toiletdøre. Det er en grundløs anklage, som står 100 pct. for Socialdemokratiets egen regning.

Tavshed på Borgens gange
Ekstra Bladet har bedt Presselogen på Christiansborgs formand, Marchen Neel Gjertsen, om en kommentar.

Hun oplyser, at hun ikke vil udtale sig om den konkrete verserende sag.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), ønsker heller ikke for nuværende at kommentere klagesagen, der efter planen skal behandles på et møde i Folketingets Præsidium senere på måneden.

Ekstra Bladet har også forsøgt at få Socialdemokratiet til at uddybe deres klage, men her har man ikke mere at tilføje.

Fakta: Regler for pressen på Borgen

Ekstra Bladet har som de fleste andre landsdækkende medier et kontor på Christiansborg, hvor Ekstra Bladets politiske journalister og redaktør arbejder.

Folketinget har udarbejdet et regelsæt, der udstikker rammerne for pressens arbejde på Christiansborg.

Bl.a. må journalister ikke 'jagte' politikere, der har sagt nej til interviews. I praksis betyder det, at journalister ikke må følge efter politikere på gangene, når de ikke vil udtale sig.

Af reglerne fremgår det:

  • Når man færdes i Folketinget, skal det ske med respekt for Folketingets arbejde. Alle skal kunne opholde sig på deres kontorer uden at blive forstyrret, og der er ikke adgang til kontorerne uden forudgående aftale.
  • Det journalistiske arbejde må ikke hindre medlemmers eller ansattes muligheder for at bevæge sig i huset. Af samme grund må der ikke i Folketinget opstå paparazzilignende tilstande, hvor fotografer eller journalister ”jagter” politikere eller andre, som har tilkendegivet, at de ikke ønsker at deltage i interview eller film- eller fotooptagelser.
  • Ved optagelser skal i øvrigt reglerne om god presseskik iagttages. Udgangspunktet for pressens arbejde på Christiansborg er den politiske reportage. Interviews, fotografering og tv-optagelser i Folketinget bør således have en sammenhæng med det politiske arbejde.

113 kommentarer
Vis kommentarer