Efter shitstorm: Nu forsvarer Tulle Facebook-Esben

DF-formanden mener ikke, at omstridt Facebook-opslag fra Esben Lunde Larsen 'er så kontroversielt, som det bliver gjort til'

Kristian Thulesen Dahl (foto: Rene Schütze)
Kristian Thulesen Dahl (foto: Rene Schütze)

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) får nu opbakning fra en helt central kant i sagen om omstridt Facebook-angreb.

Det er Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, som kommer Esben Lunde til undsætning, efter at et Facebook-opslag søndag aften har gjort ministeren alvorligt upopulær.

I opslaget går Esben Lunde hårdt til angreb på den tidligere miljøminister Ida Auken:

'Sidder med smil på læben og glæder mig over, at Ida Auken tid som miljørelevant politiker er omme..', skriver Lunde, der desuden konstaterer:

'hvor er det også skønt for dansk miljø- og fødevarepolitik, at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor af vælgerne'.

Dansk politik - 6. mar. 2016 - kl. 22:22 Ny miljøminister i shitstorm efter ny facebook-update

Men i modsætning til mange af Lundes Facebook-følgere samt politikere fra rød blok, så ser Thulesen Dahl ikke de store problemer ved ministerens angreb: 

'For jeg er – ligesom den nyudnævnte miljø- og fødevareminister – rigtig glad for, at De Radikale ikke har stor indflydelse i Folketinget efter valget sidste sommer. Tænk, hvilken politik der var blevet ført på både EU-området og flygtninge/migrant-området, hvis SR-regeringen var fortsat efter valget. Uha – nej! Så trods alle udfordringerne med det flertal, der er nu, er det dog lysår bedre, end hvis De Radikale havde fortsat med at sætte kursen! Så at fremhæve dette i en opdatering efter at have set Ida Auken på tv i aftes, synes jeg egentlig ikke, er så kontroversielt, som det bliver gjort til!', skriver Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev.

Esben Lunde beklager nu tonen i sit Facebook-opslag. (Foto: Foto: Sanne Vils Axelsen). Politik - 7. mar. 2016 - kl. 07:43 Efter Facebook-sviner: Nu beklager Lunde

Esben Lundes bemærkning om, 'at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor af vælgerne' har ikke mindst fået den socialdemokratiske top op i det råde felt.

Både partiets politiske ordfører Nicolai Wammen og udlændingeordfører Dan Jørgensen ser således formuleringen som et angreb på den afdøde S-legende Svend Auken.

Nicolai Wammen ses her til socialdemokratisk kongres i Aalborg, hvor han overrakte Svend Auken prisen. Foto: René Schütze Dansk politik - 7. mar. 2016 - kl. 14:07 S-top tosset på Lunde: Usmageligt angreb på afdød Auken

Denne del af Lundes Facebook-opslag forholder Kristian Thulesen Dahl sig dog ikke direkte til.

Hør om sagen fra Ekstra Bladets politiske redaktør her.

Herunder kan du se Esben Lundes omstridte Facebook-opslag:

322 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere