Efter stormen om Bertel: Her er den nye generalkonsul i Flensborg

Regeringen har udnævnt Kim Andersen, tidligere medlem af Folketinget, som ny generalkonsul

Bertel Haarder. Foto: Jonas Olufson
Bertel Haarder. Foto: Jonas Olufson

Striden om generalkonsulposten i Flensborg er endelig løst, efter Bertel Haarder (V) først takkede ja for siden at afslå titlen som generalkonsul.

Regeringen oplyser i dag, at Kim Andersen, tidligere medlem af Folketinget for Venstre, er udpeget som ny generalkonsul.

Kim Andersen (V). Polfoto
Kim Andersen (V). Polfoto
 

Kim Andersen er nuværende formand for Folketingets Sydslesvigudvalg og kalder selv posten som generalkonsul for en 'drømmestilling':

'Da jeg så, at stillingen som generalkonsul i Flensborg var slået op, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ønskede at søge den. Med min baggrund er der tale om en drømmestilling. Så enkelt kan det i virkeligheden udtrykkes. Jeg er derfor meget glad over den tillid, som Regeringen har vist mig,' lyder det fra den nyudnævnte generalkonsul i en pressemeddelelse.

Vraget konsul om jobopslag: Det er jo lige, hvad vi laver hernede

Bertel sagde ja og nej: 28 personer siger nu ja

Bertel får million-løn for at fortsætte

'I dag er det vigtigste for mig dog at understrege, hvor meget jeg ser frem til at indtræde i den nye funktion og ikke mindst til indsatsen for at fremme det danske mindretal og til en aktiv og engageret dagligdag i grænseregionen. Jeg glæder mig også til at fremme danske interesser og til samarbejdet med mine kommende kolleger på generalkonsulatet i Flensborg samt med de øvrige ansatte på de danske diplomatiske repræsentationer i Tyskland,' siger Kim Andersen.

Løkke siger Bertel midt imod: Konsul-stilling var ledig

Bertel bekræfter: Dropper sit 'drømmejob'

Storm om Bertel
Sagen om generalkonsulposten i Flensborg endte som et politisk stormvejr, da regeringen med Lars Løkke Rasmussen før nytår besluttede at udpege Bertel Haarder som ny generalkonsul.

Haarder trak sig imidlertid, da han opdagede, at flere af de lokale blandt det danske mindretal i Sydslesvig var imod udnævnelsen og afskedigelsen af den nuværende generalkonsul, Henrik Becker-Christensen.

Stillingen som generalkonsul blev opslået den 1. maj 2017. Regeringens ansættelsesudvalg har truffet sin beslutning på baggrund af et oplæg fra Udenrigsministeriet baseret på en række ansøgerinterview og test gennemført af Udenrigsministeriet i overensstemmelse med Udenrigsministeriets praksis ved ekstern rekruttering, hedder det i en pressemeddelelse.

Udnævnelse af Kim Andersen som generalkonsul er betinget af de tyske myndigheders formelle accept. Kim Andersen afløser den nuværende generalkonsul Henrik Becker-Christensen, der tiltrådte i 1998.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag