Annonce:
Annonce:

Efter stormen om Bertel: Her er den nye generalkonsul i Flensborg

Regeringen har udnævnt Kim Andersen, tidligere medlem af Folketinget, som ny generalkonsul

Bertel Haarder. Foto: Jonas Olufson
Bertel Haarder. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Politik

Striden om generalkonsulposten i Flensborg er endelig løst, efter Bertel Haarder (V) først takkede ja for siden at afslå titlen som generalkonsul.

Regeringen oplyser i dag, at Kim Andersen, tidligere medlem af Folketinget for Venstre, er udpeget som ny generalkonsul.

Kim Andersen (V). Polfoto
Kim Andersen (V). Polfoto
 

Kim Andersen er nuværende formand for Folketingets Sydslesvigudvalg og kalder selv posten som generalkonsul for en 'drømmestilling':

'Da jeg så, at stillingen som generalkonsul i Flensborg var slået op, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ønskede at søge den. Med min baggrund er der tale om en drømmestilling. Så enkelt kan det i virkeligheden udtrykkes. Jeg er derfor meget glad over den tillid, som Regeringen har vist mig,' lyder det fra den nyudnævnte generalkonsul i en pressemeddelelse.

Vraget konsul om jobopslag: Det er jo lige, hvad vi laver hernede

Bertel sagde ja og nej: 28 personer siger nu ja

Annonce:

Bertel får million-løn for at fortsætte

'I dag er det vigtigste for mig dog at understrege, hvor meget jeg ser frem til at indtræde i den nye funktion og ikke mindst til indsatsen for at fremme det danske mindretal og til en aktiv og engageret dagligdag i grænseregionen. Jeg glæder mig også til at fremme danske interesser og til samarbejdet med mine kommende kolleger på generalkonsulatet i Flensborg samt med de øvrige ansatte på de danske diplomatiske repræsentationer i Tyskland,' siger Kim Andersen.

Løkke siger Bertel midt imod: Konsul-stilling var ledig

Bertel bekræfter: Dropper sit 'drømmejob'

Storm om Bertel
Sagen om generalkonsulposten i Flensborg endte som et politisk stormvejr, da regeringen med Lars Løkke Rasmussen før nytår besluttede at udpege Bertel Haarder som ny generalkonsul.

Annonce:

Haarder trak sig imidlertid, da han opdagede, at flere af de lokale blandt det danske mindretal i Sydslesvig var imod udnævnelsen og afskedigelsen af den nuværende generalkonsul, Henrik Becker-Christensen.

Stillingen som generalkonsul blev opslået den 1. maj 2017. Regeringens ansættelsesudvalg har truffet sin beslutning på baggrund af et oplæg fra Udenrigsministeriet baseret på en række ansøgerinterview og test gennemført af Udenrigsministeriet i overensstemmelse med Udenrigsministeriets praksis ved ekstern rekruttering, hedder det i en pressemeddelelse.

Udnævnelse af Kim Andersen som generalkonsul er betinget af de tyske myndigheders formelle accept. Kim Andersen afløser den nuværende generalkonsul Henrik Becker-Christensen, der tiltrådte i 1998.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: