Efter syv måneders Facebook-pause: Nu bryder han tavsheden

Uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind (V), gør comeback på Facebook, hvor han sammen med Henrik Sass Larsen (S) vil kæmpe for at sætte vandtrykket op

Her ses Søren Pind (V) og Henrik Sass Larsen (S) sammen i Folketingssalen. Det er et af de eneste billeder, som Ekstra Bladet har kunne finde af de to sammen. Foto: Jens Dresling
Her ses Søren Pind (V) og Henrik Sass Larsen (S) sammen i Folketingssalen. Det er et af de eneste billeder, som Ekstra Bladet har kunne finde af de to sammen. Foto: Jens Dresling

Syv måneder skulle der gå før uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) ikke kunne holde sig i skindet længere.

Nu er han tilbage.

Men kun fordi han kæmper en vigtig kamp, der kræver en genopstandelse på Facebook.

'Jeg har afbrudt min facebookpause for denne sag. Kampagnen fortsætter', skriver Søren Pind på sit foretrukne retræte-medie Twitter. (Artiklen forsætter under billedet)

Sagen som ministeren nu personligt er gået ind i, er kampen for et højere vandtryk i hovedstaden.

Til det formål har Søren Pind sammen med ligesindet oprettet Facebook-gruppen: 'Sæt vandtrykket op, der er ikke vandmangel i Danmark'.

Umage partner
På Christiansborg er de kendt som to markante profiler i hver deres lejr, der aldrig holder sig tilbage fra at sige deres mening.

Men nu er det måske første gang, at de to er enige om noget som helst.

Søren Pind har nemlig fundet en politiske modstander, Henrik Sass Larsen (S), der vil være med i kampen for et bedre tryk i hovedstaden.

'Det er en stor glæde, at Henrik Sass og jeg står skulder ved skulder i kravet om højere vandtryk', skriver Søren Pind på Twitter. (Artiklen forsætter under billedet)

Personligt problem
Indtil videre har gruppen på Facebook fået 132 likes, hvilket er intet i forhold til, hvad Søren Pind kunne trække, inden han trak sig fra Facebook.

Men en personlig rundtur på ministerens kontor skal prøve at afhjælpe den udfordring. Her får alle nemlig syn for sagen for, hvad Søren Pind dagligt må kæmpe med. (Artiklen forsætter under billedet)

Ifølge et opslag i Facebook-gruppen er det ikke kun trykket i vandhanen, som der bøvles med.

'Det må være et krav til Borgerrepræsentationen at vandtrykket øges. Giv vandet frit. Så sæben ikke sidder fast i håret. Det at have to badeværelser ikke gøres til en forbrydelse', skriver de på siden.

Skred i vrede
Uddannelses- og forskningsministeren sagde tilbage i juni måned farvel til Facebook.

Han havde fået nok af, at det var Facebook, som skulle styre, hvem der kunne se hans opslag, og at han ikke selv havde kontrol over algoritmerne.

Om Søren Pind igen vil skrive jævnlige opdateringer på sin egen Facebookside står hen i det uvisse.