Eks-minister: Nedsæt kontanthjælpen

Kontantshjælpsmodtagere over 30 år står til at miste 110 kroner om måneden, hvis medlemmerne af Carsten Koch udvalget skal bestemme

Tidligere skatteminister Carsten Koch (S) foreslår, at sætte kontanthjælpen ned med 110 kroner om måneden. (Foto: Per Folkver)
Tidligere skatteminister Carsten Koch (S) foreslår, at sætte kontanthjælpen ned med 110 kroner om måneden. (Foto: Per Folkver)

Kontanthjælpsmodtagere bliver en varm kartoffel i den kommende valgkamp.

Det står klart, efter det såkaldte Carsten Koch udvalg tirsdag formiddag foreslog, at kontanthjælpsmodtagere over 30 år skal miste 110 kroner om månenden, hvis de ikke tager et nyttejob eller kommer i praktik.

Carsten Koch er tidligere socialdemokratisk minister.

En enlig kontanthjælpsmodtager uden børn får i dag 10.849 kroner om måneden før skat.

De penge skal dække husleje, mad, tøj, transport, licens og andre fornødenheder.

Der er i øjeblikket 777.500 personer i den arbejdsdygtige alder, der er på offentlig forsørgelse.

Luns på 250 kroner

Af disse har Carsten Koch udvalget set på 530.000 personer, der er på sygedagpenge, revalidering, førtidspensionister eller folk, der er på kontanthjælp.

Udvalget foreslår i stedet, at der skal udbetales 250 kroner om ugen til de kontantshjælpsmodtagere, der eksempelvis arbejder i praktik i forretninger med at sætte varer på hylder eller til dem, der udfører nyttejob som at hjælpe pensionister med havearbejde.

Ministeren

Beskæftigelsesminister Henrik Dam kristensen (S), håber, at virksomhederne vil tage imod kontanthjælpsmodtagere i forskellige fleksjob.

-- Jeg er enig med eksperterne i, at et vigtigt punkt i det videre arbejde skal være et større virksomhedsrettet fokus, hvor vi hjælper udsatte borgere i gang med træningsforløb på arbejdspladserne, siger Henrik Dam Kristensen.

Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er glade for, at der nu bliver taget hul på debatten om at nedsætte ydelserne til kontanthjælpsmodtagere, men de er vildt uenige om, hvordan det skal ske.

SF's Ejgil Andersen taler imod nedskæringer, mens SV regeringen nu skal gennemlæse rapporten, før ministrene vil udtale sig konkret.

150 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere