Annonce:
Annonce:

Eks-minister: Slet den jødiske stat fra verdenskortet

Israel har udviklet sig til at være et terrorregime, som verdenssamfundet bør samarbejde om at nedlægge, mener tidligere minister, Torben Lund

Annonce:
Følg Politik

Den jødiske stat ledes af svinske terrorister, og derfor bør Israel fjernes fra verdenskortet.

Det skriver den tidligere socialdemokratiske sundhedsminister, Torben Lund, på Facebook. Kommentaren er skrevet til et billede på Facebook-siden '20.000 underskrifter for Palæstina i medierne', hvor en ung kvinde - ifølge Facebook-gruppen - bliver likvideret. Ekstra Bladet har dog ikke kunne finde dokumentation for, at kvinden på billedet er blevet dræbt, og det er i det hele taget svært at finde oplysninger om, hvad der er sket på det pågældende billede.

- Den måde, man driver apartheid og terrorstyre på i Israel, er efter min mening fuldstændig uacceptabel. Det er jo en politik, som har ført til hundredetusindvis af menneskers død i tidens løb og masser af validerede og sårede, siger Torben Lund til Ekstra Bladet og tilføjer:

Annonce:

- Verdenssamfundet har svigtet fuldstændig i retning af at få det regime bragt til ophør.

LUUUND.png 

Sikkerhedspolitisk fejltagelse
Torben Lund forklarer, at udmeldingen om at fjerne Israel fra verdenskortet dog ikke skal tages bogstaveligt i sin fysiske forstand.

- Man kan jo ikke slette noget fra verdenskortet, og man kan ikke nedlægge staten Israel. Men man kan nedlægge det apartheid og terrorregime, som Israel har udviklet sig til at være.

- Man kunne jo godt forstå, at der var behov for at etablere en jødisk stat efter alt det jøderne var igennem under nazismen. Men måden, det blev gjort på, er efter min mening den største sikkerhedspolitiske fejltagelse siden 2. verdenskrig, siger Torben Lund.

NY Mere lund (3).jpg 

Afviser antisemitisme
Den tidligere minister har også tidligere været meget ligefrem i sin omtale af den jødiske stat. I 2004 skrev han blandt andet et debatindlæg i Politiken, hvor flere af formuleringer blev opfattet som antisemitiske.

Annonce:

Men Torben Lund afviser blankt, at der skulle ligge antisemitiske holdninger bag hans udmeldinger.

- Jeg har intet imod hverken jøder, muslimer, kristne eller hinduer. Men jeg har noget imod styret og måden, man driver den jødiske stat, Israel på. Jeg er blevet beskyldt for at være antisemit, og det gør man jo af en eller anden mærkelig grund hver gang, man kritiserer Israel.

- Men jeg har ikke generaliseret noget som helst om jøder, og der er intet antisemitisk i det, jeg har sagt, siger Torben Lund.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: