Ekspert: Naturpakken lukker regeringens strid med K

Regeringen imødekommer De Konservatives krav om mindre kvælstof for endeligt at slutte 'gyllegate', lyder det

Efter et tumultarisk tidligt forår i den borgerlige lejr sættes nu én gang for alle et punktum i sagen om den omdiskuterede landbrugspakke.

De Konservative får nu opfyldt deres hovedkrav om mindre kvælstofudledning med den såkaldte naturpakke. Dermed sender regeringen et klart signal om, at samarbejdet med dets mindste støtteparti er vigtigt og skal fortsætte på en god måde.

Det vurderer politisk kommentator og chefredaktør på Fyens Stiftstidende Troels Mylenberg.

- Det er vigtigt at få aftalen i hus, fordi den lukker den diskussion, som har fyldt rigtig meget hele vinteren og foråret. Nemlig diskussionen om landbrugs- og naturpolitikken mellem især regeringen og De Konservative, siger han.

- Det har været et besværligt - for ikke at sige næsten dødeligt - kapitel for regeringen.

De borgerlige partier blev enige om naturpakken torsdag. Partierne tilkendegiver i aftalen, at de "er enige om at iværksætte én yderligere kvælstofreducerende indsats".

- I alt udvides ordningen med knap 66.000 hektar efterafgrøder, svarende til cirka 200 ton (kvælstof, red.) i 2017 og cirka 430 ton i 2018, står der i aftalen ifølge Ritzaus oplysninger.

Kravet fra De Konservative har lydt på samlet 624 ton mindre kvælstofudledning, hvis ikke blå bloks grønne parti skulle vende sig mod rød blok.

4 kommentarer
Vis kommentarer