Ekspert om hacker-frygt: Det er selvpromovering

Søren Pape Poulsen forlovede ser givetvis spøgelser, når han tror, at russere har forsøgt at hacke hans Instagram-konto. Det mener eksperter

Efterretningstjenester i Vesten frygter russiske cyberangreb mod vestlige regeringer og myndigheder. Justitsminister Søren Papes forlovede Josue Medina Vasquez, oplyser på sociale medier, at han er forsøgt hacket fra Moskva. Foto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix
Efterretningstjenester i Vesten frygter russiske cyberangreb mod vestlige regeringer og myndigheder. Justitsminister Søren Papes forlovede Josue Medina Vasquez, oplyser på sociale medier, at han er forsøgt hacket fra Moskva. Foto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Der er mest af alt tale om en gang 'selvpromovering', når justitsminister Søren Pape Poulsens (K) forlovede påstår, at hans Instagram har været forsøgt hacket af russere.

Justits-Papes forlovede: Rusland prøver at hacke mig

Sådan lyder det fra medstifter af it-sikkerhedsvirksomheden CSIS, Peter Kruse.

- Man skal passe på, at man ikke bliver grebet af paranoia. I tider, hvor der er spændinger mellem Rusland og Vesten, kan man godt se spøgelser alle steder. Jeg tror ikke, at man skal lægge andet i det her, end at nogen har forsøgt at logge på hans Instagram, siger Peter Kruse og fortsætter:

- Russerne har konsekvent været dygtige til at sløre deres spor. Hvis nogle russiske hackere skulle have interesse i at hacke Søren Papes kærestes Instagram-konto, så er jeg ret sikker på, at man som minimum havde forsøgt at sløre det, hvis det var på regeringsniveau.

Søren Pape Poulsens forlovede Josue Medina Vazquez lagde fredag formiddag et skærmbillede fra Instagram på sin private Facebook-profil, hvor der på spansk står: 'vi har registreret et usædvanligt login forsøg'.

Det får Josue Medina Vazquez til at skrive: 'Rusland prøver at hacke min Instagram-konto, mens jeg er i Danmark. Hvorfor? Hvad er årsagen? Jeg ved det ikke.'

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ville skjule det
Men ifølge it-sikkerhedsekspert og chef for virksomheden DKCERT, Henrik Larsen, tyder det ikke på, at der er hold i Josue Medina Vazquez' påstand.

- Det kan være en tilfældighed. Jeg vil sige, at hvis der er nogen, der professionelt forsøger at komme ind på hans Instragram-konto, så ville man nok skjule, hvor man kom fra.

- Hvis man nu er statssponsoret, så har man masser af mulighed for at bruge VPN til f.eks. sine diplomatiske repræsentationer rundt omkring i verden, eller til hvad man ellers har af kontakter, siger Henrik Larsen med henvisning til, at russerne sandsynligvis ikke ville give sig til kende, hvis de vitterlig havde forsøgt at hacke Josue Medina Vazquez' Instagram-konto.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+