Ekspert om Holst-spindoktors debatindlæg: Ulovligt

Det er tydelige eksempler på, at reglerne er overtrådt, siger ekspert om debatindlæg og pressemeddelelser, som Carl Holsts spindoktor har stået bag

Dagen igennem er der blevet fremlagt mails og sms'er, der viser, at Carl Holsts spindoktor, Christian Ingemann, har stået for pressearbejdet under Carl Holsts valgkamp. Hør meget mere om sagen her

Det er direkte i strid med reglerne, at Carl Holsts spindoktor, Christian Ingemann, har stået bag debatindlæg og pressemeddelelser, mens Holst var folketingskandidat.

Sådan lyder det fra lektor i forvaltningsret på Aalborg Universitet, Sten Bønsing.

Carl Holst forsikrer, at hans spindoktor ikke hjalp i valgkampen. Det viser sig nu, at han stod bag en række debatindlæg skrevet i Holsts navn. Polfoto Dansk politik - 15. sep. 2015 - kl. 14:59 Bombe under Holst: Spindoktor bag hans debatindlæg

JydskeVestkysten og lokale ugeaviser har modtaget flere mails fra Carl Holsts særlige kampagnemail, som han brugte i forbindelse med sit folketingskandidatur.

Af de vedhæftede debatindlæg og pressemeddelelser - som er skrevet i word-dokumenter - fremgår det, ifølge JydskeVestkysten, at de alle er oprettet af en person ved navn Christian Ingemann Nielsen.

På daværende tidspunkt var Ingemann ansat i en kommunikationsstilling i Region Syddanmark og dermed lønnet af offentlige midler.

- Det er klart, at det er endnu nogle eksempler - og måske i virkeligheden nogle endnu tydeligere eksempler - på, at reglerne er overtrådt, siger Sten Bønsing.

- En embedsmand, der er ansat af regionen, skal lave arbejde, der har med regionen at gøre og ikke for de enkelte politikeres personlige valgkamp, fortsætter lektoren.

Holsts forsvar
Oplysningerne om debatindlæggene kommer efter, at der dagen igennem er blevet fremlagt mails og sms'er, der viser, at Christian Ingemann har stået for pressearbejde under Carl Holsts valgkamp.

Carl Holst (foto: René Schütze) Dansk politik - 15. sep. 2015 - kl. 11:07 Skeletterne vælter ud af skabet: Flere belastende oplysninger om Holst-spindoktor

Holst mener dog, at Ingemann har holdt sig inden for reglerne.

– Jeg mener ikke, han har ført valgkamp for mig. Han har bistået mig i min egenskab af regionsrådsformand. Han har ført min kalender i forhold til at få hverdagen til at hænge sammen. Han har ikke ført valgkamp i forhold til at være ude på gader og stræder, lave politiske notater og hænge plakater op i lygtepælene, har Carl Holst sagt til TV2 News.

Carl Holst (foto: Bent Nielsen) Politik - 15. sep. 2015 - kl. 13:08 Holst holder fast: Spindoktor hængte ikke valgplakater op

60 kommentarer
Vis kommentarer