Annonce:
Annonce:

Ekspert tog fejl: - Jeg tror ikke på, at forhandlingerne vil strække sig over 14 dage

Selv eksperter kan tage fejl, og det skete for Bent Greve i forbindelse med de igangværende overenskomstforhandlinger. Han var sikker på, at det ville ende med et forlig eller forlis i går

Annonce:
Følg Politik

Det går ikke altid som præsten prædiker eller forskere vurderer.

Dette blev ret tydeligt klokken fem i morges, da forligsmand Mette Christensen udsendte en pressemeddelelse, hvor hun offentliggjorde, at hun forlænger overenskomstforhandlingerne med 14 dage.

Tirsdag var professor og arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitet Bent Greve ellers overbevist om, at forligsmand Mette Christensen ikke ville forlænge overenskomstforhandlingerne.

Han sagde blandt andet følgende til Ekstra Bladet:

- Min vurdering er, at man vil køre igennem og finde en samlet løsning, ellers vil det blive til et sammenbrud. De har kørt så længe og forhandlet så meget, at jeg har svært ved at se, at forligsmanden har et berettiget håb om, at man kan opnå yderligere, fortæller Bent Greve.

Skæbnemøde i Forligsen lige nu: Her er eksperternes bud

Annonce:

Derfor kom det også lidt som en overraskelse, at forligsmanden ikke gjorde som eksperter forventede.

- Da jeg gik i seng i går, forventede jeg, at det ville blive forlig eller forlis. Da jeg så vågner i dag, er situationen, at der er en udskydelse, fortæller Bent Greve til Ekstra Bladet.

Men nu hvor situationen har ændret sig, så tør Bent Greve godt vurdere, at overenskomstforhandlingerne, der bliver genoptaget på fredag, vil være hurtige og effektive. Han vil gerne tage forbehold for ændringer i situationen.

- Jeg tror ikke på, at forhandlingerne vil strække sig over 14 dage. Jeg tror i virkeligheden, at der er sket det, at parterne har bevæget sig og nærmet sig hinanden. De er bare ikke blevet helt færdige med det, de var i gang med, og det er derfor, man tager lidt ekstra tid i brug, siger Bent Greve.

Skulle forhandlingerne gå i hårdknude i weekenden, så vil det kun være forligsmand Mette Christensen, der kan erklære dem for brudt sammen.

Annonce:

Bryder overenskomstforhandlingerne sammen, så vil en strejke kunne begynde fem dage efter og en lockout seks dage efter efter den officielle melding.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: