Ekspert: Udlændingestyrelsen har fået en begmand

Det er helt usædvanligt, at Justitsministeriet ophæver styrelses advarsler til embedsmænd i Eritrea-sag

Justitsministeriets beslutning om at feje Udlændingestyrelsens advarsler til to embedsmænd af bordet i forbindelse med Eritrea-sagen er helt enestående.

Det siger professor og arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet Henning Jørgensen.

- Jeg kan ikke erindre, at jeg har set fortilfælde, der minder om den her sag. Det er en helt usædvanlig situation, siger han.

Embedsmændene blev oprindeligt sat til at udarbejde den omstridte Eritrea-rapport, men de slog flere og flere knuder over den måde, som rapporten blev til på.

Spørgsmål: Det kunne ligne noget af en begmand til Udlændingestyrelsen?

- Selvfølgelig da. Og jeg vil sådan set rose Mette Frederiksen (S) for som justitsminister at sætte sig for bordenden og tage det alvorligt, at hun både er politisk og administrativt ansvarlig for området her, siger han til Ritzau.

- Hun viser, at hun interesserer sig for den ledelsespolitik, der kører, selvom det giver bølger i embedsmands-korpset, siger Henning Jørgensen og uddyber:

- Ministeren har ret til - som øverste leder - at indhente informationer, give instrukser og omgøre afgørelser. Og spørgsmålet er nu, hvordan man vurderer det, at nogen har lavet urigtige afgørelser.

I næste uge mødes Udlændingestyrelsen med Dansk Magisterforening for at tale sig til rette om embedsfolkenes tilbagevenden til deres job. En tilbagevenden, som de nu har ret til, siger Henning Jørgensen.

- Det bliver formodentlig ikke helt nemt, men embedsfolkene har jo ret til at genindtræde i stillingerne. Det er et ledelsesmæssigt ansvar at få det til at fungere, påpeger han.

Udlændingestyrelsens vicedirektør med ansvar for HR, Lene Vejrum, påpeger, at de to medarbejdere har sygemeldt sig, og der er derfor ikke tale om, at de ikke har haft en ret til at vende tilbage til arbejdet tidligere.

- De to medarbejdere har hele tiden kunnet vende tilbage til arbejdet, siger vicedirektøren.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokal serviceindhold

Få serviceindhold fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time