Eksperter om flydruk: Flyture er altid arbejdstid

En statsminister er på arbejde fra det øjeblik, han går om bord på flyet, siger forvaltningsretsekspert

Hør Ekstra Bladets politiske redaktør, Steen Larsen, uddybe bilagssagen.

Når der er blevet drukket ombord på Lars Løkke Rasmussens ministerfly, er det sket i statsministerens arbejdstid.

Det slår Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, fast.

– Lige så snart, ministre træder ind i ministerbilen eller ombord på flyet og er ude i anledninger, som har med ministeriet at gøre, så er de på arbejde og må opføre sig derefter, indtil de er hjemme igen, siger lektoren til Ekstra Bladet.

Sten Bønsing understreger imidlertid, at ministre ikke er underlagt noget krav om ædruelighed.

– Grundlæggende må de jo opføre sig, som de vil - de skal selvfølgelig overholde forvaltningsregler, hvis de skal træffe afgørelser - men der er ikke særlige krav til deres opførsel, siger Sten Bønsing:

Lars Løkke Ramsussen må forklare flydruk. (Foto: Per Rasmussen) Dansk politik - 3. mar. 2015 - kl. 07:37 Politikere: Problematisk med druk i arbejdstiden

– Der er ingen grænser for, om man må være fuld. Rent juridisk.

Professor emeritus i forvaltningsret ved Københavns Universitet, Tim Knudsen, mener, at det kan være et problem for netop Lars Løkke, hvis han har drukket i arbejdstiden.

– Jeg har svært ved at vide, hvor udbredt det her er. Men man kan jo selvfølgelig nævne enkelte eksempler, som har været helt hårrejsende. Boris Jeltsin har jo været fuldstændig fra sans og samling, da han repræsenterede sit land, siger Tim Knudsen til Ekstra Bladet.

– Men man må sige, at den politiske grænse for en dansk statsminister i dag ligger et helt andet sted. Jeg kan kun sige, at Lars Løkke har nået grænsen og skal passe meget på, at der ikke kommer yderligere røre om de sager. Der er næppe tvivl om, at det allerede har skadet ham og hans parti. Derfor vil det klogt af ham at udvise en høj grad af selvdisciplin på det her område, lyder det fra professoren.

139 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere