Eksperter raser mod Støjberg

Inger Støjbergs håndtering af den seneste asylstramning skader Danmarks omdømme i udlandet, siger to af landets førende eksperter indenfor kommunikation og branding

Sådan reagerede Inger Støjberg, da Ekstra Bladets vært Paula Larrain fredag eftermiddag spurgte, om ministeren ville tage hendes vielsesring, hvis hun var flygtning.

Selv om VisitDenmark tidligere i dag kunne berette, at turistbranchen sædvanligvis ikke lider skade ovenpå international kritik af Danmark, så er tonen noget mere hård overfor regeringen og Inger Støjberg, når det kommer til kommunikations- og branding-eksperter.

Trods amerikansk shitstorm: Ingen frygt for turismen

- Man har holdningen, at det, vi gør, er helt i orden til trods for, at vi bevæger os på kanten af FN-konventionen. Man vinder måske det enkelte slag, men man taber krigen på lang sigt. For man tror jo ikke på, hvad Inger Støjberg siger. Man ved godt, at hun er sendt i byen af regeringen og af Dansk Folkeparti, som skal have nogle indrømmelser, siger Sune Bang, kommunikationsekspert og administrerende direktør i Kommunikationsbureauet København.

- Det vi mangler er nok en kommunikator som Obama i stedet for at have en kommunikator som Erdogan eller Putin, der oftere opildner til konflikt, end de tilskynder til langsigtede løsninger.

Udlandet raser over Danmark: 'Noget nazisterne kunne finde på'

Han mener, at sagen skader Danmarks internationale omdømme, fordi vi tidligere har været kendt for meget positive ting, men nu gang på gang gør os negativt bemærket. Især fordi Inger Støjberg i flere tilfælde bevidst forsøger at fremstille sig selv som hård og urokkelig og Danmark som lukket.

- Det er jo en stærk modsætning til, at vi før har været kendt for frisind og bare bryster, at vi var meget deltagende i forhold til udviklingshjælpen, og at man tager sin del af ansvaret og bærer sin del af byrden, når man er så privilegerede, som vi er her i Danmark, slår Sune Bang fast.

Støjberg i shitstorm: Her svarer hun igen

Mads Mordhorst som er branding-ekspert, historiker og lektor på CBS' Institut for Ledelse, Politik og Filosofi mener også, at fortællingen om Danmark har ændret sig, fordi de dårlige sager gentager sig og dermed er blevet et mønster, udlandet genkender Danmark ved.

- Historien i Washington Post står jo ikke alene, men er en del af en række kritiske historier, som udspringer af sager som annoncerne i de libanesiske blade, Muhammed-tegningerne og grænsebomme. De står i kontrast til den tidligere fortælling om det lykkelige velfærdsdanmark, siger han.

Amerikanere, englændere: 'Common sense' at tage flygtninges penge

- Den ændrede fortælling om Danmark har formodenligt også haft konsekvenser politisk. Der snakkes jo bl.a. om, at Helle Thorning-Schmidt missede en FN-toppost, fordi Danmark simpelthen ikke længere opfattes, som vi er før er blevet.

Mads Mordhorst mener ikke, Inger Støjberg har hverken ønsket eller forudset den heftige kritik, omend hun måske burde have gjort det.

- Uanset hvad jeg måtte mene om Inger Støjberg, så er det helt sikkert ikke en kritik, hun har hverken forventet eller ønsket. Men det vi så med Muhammed-krisen, og som vi faktisk ser ske igen og igen, er, at noget, som både medier og politikere forventer kun vil være et indenrigpolitisk anliggende – det bliver der altså også fulgt med i i udlandet.

Vært til Støjberg: Vil du tage min ring fra mig?

Inger Støjberg selv viste til eftermiddag ingen fortrydelse, da Ekstra Bladet havde hende i TV-studiet.

- Selvfølgelig går jeg da op i Danmarks omdømme i udlandet. Men lige i den her sag må jeg sige, at der ikke er noget at komme efter. Der har vi ret, understregede udlændinge-, integrations- og boligministeren.

Se hele interviewet med Inger Støjberg 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time