Ekstra Bladet beklager: Interview med forkert mand

Ekstra Bladet retter: Dette interview er ikke med Leif Krarup fra Venstres regionalbestyrelse i Syddanmark

Carl Holst bør gå af, mener en næstformand fra Holsts egen regionsbestyrelse i Venstre nu. (Foto: Anthon Unger)
Carl Holst bør gå af, mener en næstformand fra Holsts egen regionsbestyrelse i Venstre nu. (Foto: Anthon Unger)

BEKLAGELSE: Ekstra Bladet citerede tidligere en mand, vi troede var Leif Krarup, næstformand i Venstres regionale bestyrelse i Region Sydjylland. Det skete i en kritisk artikel om Carl Holst. Ekstra Bladet har imidlertid ikke interviewet Leif Krarup, men har været i kontakt med en anden Leif (Jensen), på et forkert telefonnummer, der ligger et ciffer fra Leif Krarups. Denne Leif har udtalt sig til Ekstra Bladet, som har været i den tro, at vi interviewede Leif Krarup.

Ekstra Bladet beklager fejlen og misforståelsen. Vi har været i kontakt med Leif Krarup og har også beklaget over for ham.

Den ugyldige tekst følger i overstreget kursiv herunder.

----------------------------------

Det rumler nu flere steder i Venstres bagland i det syd- og sønderjyske, efter det i går viste sig, at Christian Ingemann Nielsen har brugt halvdelen af sin tid på at føre valgkamp for Carl Holst (V).

Engell: Det ser sort ud for Holst

Næstfomand for Venstres regionale bestyrelse i Sydjylland, Leif Krarup, mener nu, at sagen er nået til et punkt, hvor Carl Holst er direkte skadelig for partiet:

- Hvis det står til troende, det som han har gjort, så synes jeg sgu' ikke, han skal være i Folketinget længere.

Okay. Mener du også han skal træde tilbage som minister?

- Ja. Hvis andre laver noget, der ikke er reelt, så får de nogen over snuden. Det synes jeg også, at han skal have. Han skal ikke være hævet over andre. Han er folkevalgt. Det er hans opgave at sørge for, at det sker efter loven. Og det synes jeg ikke, han har gjort.

Er der noget, han kan gøre for at gå bodsgang?

- Jeg synes løbet er kørt for ham. Og jeg synes indimellem, at han virker en del arrogant, når han er blevet interviewet om sagen.

Carl Holst meldt til politiet

Holst-redegørelse: Duer ikke - væk

Også andre steder i Carl Holsts egen regionale baghave skærper Venstre-folkene retorikken.

Borgmester på Fanø, Erik Nørreby, ser således ikke nogen vej tilbage for forsvarsministeren efter, at sagen nu har trukket ud i ugevis uden den mindste udsigt til, at den kan blive lukket:

- Det er bare at gøre det, der var slemt endnu værre. Det ser ud til, at løbet næsten er kørt. For når først resten kommer i den endelige redegørelse, hvor de får uddybende oplysninger, så kan det jo ikke blive bedre.

Hvad synes du, Carl Holst bør gøre nu?

- Nu har jeg indtil nu sagt, at vi afventer Statsforvaltningens redegørelse. Det mener jeg stadig. Men det har bestemt ikke gjort det bedre for ham.

Venstres tidligere, mangeårige sundhedsordfører Preben Rudiengaard, der i dag bor i Ribe, mener også, at de nye oplysninger er dybt skadelige for Carl Holst.

- Det her har gjort, at det står dårligere til for Carl Holst end på noget tidspunkt med den nye dokumentation, der er lagt frem. Lad os nu se, hvad Statsforvaltningen gør, men jeg synes, at det strammer løkken om halsen på hr. Holst. Det synes jeg.

Rudiengaard mener dog, at Carl Holst er en 'stædig karl', der ikke kommer til at træde af som minister før Statsforvaltningens redegørelse foreligger.

Medie: Ny bilagsbombe under Carl Holst