Annonce:
Annonce:

EL amok på Pind: Han er 'dybt, sygt arrogant'

Justitsminister Søren Pind nægter at have løjet. Enhedslistens Nikolaj Villumsen kalder Pind for 'dybt, sygt arrogant'

Søren Pind får på munden efter dagens nye Snowden-oplysninger (Foto: Jonas Olufson)
Søren Pind får på munden efter dagens nye Snowden-oplysninger (Foto: Jonas Olufson)
Annonce:
Følg Politik

Justitsminister Søren Pind (V) løj for Folketinget, da han onsdag forklarede, at han ikke var bekendt med, hvad flyet skulle bruges til.

Sådan lyder anklagen fra Enhedslistens Nikolaj Villumsen, der skyder med skarpt, efter det i dag kom frem, at et amerikansk fly, der i 2013 stod i Kastrup Lufthavn, var klar til at transportere whistlebloweren Edward Snowden tilbage til USA.

Det har Søren Pind (V) i dag svaret i et brev til Folketingets Retsudvalg. I brevet erkender han, at det første svar ikke 'var dækkende'.

- Det er et kæmpestort demokratisk problem. Vi har haft samråd og spørgsmål til skiftende ministre, og vi har simpelthen ikke fået et klart svar. Og den eneste grund til, at vi endelig fik et svar, var, fordi justitsministeren i onsdags løj for Folketinget og nu bliver tvunget til at komme frem med sandheden, siger Nikolaj Villumsen (EL) til Ekstra Bladet.

Annonce:

Snowden om fly: Danmark ville bryde flygtningekonvention

Pind: Hemmeligt fly skulle transportere Snowden til USA

'Dybt sygt arrogant'
Og den anklage er ikke noget, justitsministeren tager let på.

- Det er et mildest talt ejendommeligt angreb på mig. Hvis jeg ville lyve, havde jeg nok ikke sendt informationen over til Folketinget, udtaler Søren Pind til Ekstra Bladet, men har derudover ikke yderligere kommentarer til sagen.

Her slutter striden dog ikke. På Twitter har Søren Pind skrevet, at 'Enhedslistens snuskede muldvarpearbejde kender ingen grænser'.

- Jeg synes, han er dybt, sygt arrogant. Vi taler her om en justitsminister, der har løjet for Folketinget, og som nu er vred over, at han bliver tvunget til at fortælle folkestyret sandheden. Det er en justitsminister uværdigt, siger Nikolaj Villumsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Han siger, han ikke kendte til denne detalje. Søren Pind var heller ikke ministeren på området, da det fandt sted. Hvorfor mener du så, han løj?

- Jeg går ud fra, at ministeren sætter sig ind i de sager, som han går i Folketinget omkring. Og i dag skriver han til Folketinget, at han i papirerne havde stående, at det var et fremmed fly, som regeringen havde stående til Snowden, og at regeringen var informeret om det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: