EL: Kontanthjælpsloft vil gå ud over tusindvis af børn

Enhedslisten mener, at det er forkert at genindføre kontanthjælpsloftet efter nye tal fra Økonomiministeriet

Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen lader sig ikke overbevise af argumenterne for at genindføre et loft på den hjælp, som kontanthjælpsmodtagere kan få fra det offentlige.

Den liberale tænketank Cepos har ellers på baggrund af tal fra Økonomiministeriet foreslået, at der i lighed med tidligere indføres en øvre grænse, så incitamentet til at komme i arbejde bliver større.

Det afviser Finn Sørensen dog skulle blive tilfældet.

- Det er det rene vrøvl, at der kommer flere i arbejde, fordi man kaster flere ud i fattigdom. Det handler kun om en ting: At de laveste lønninger skal presses endnu længere ned, hvilket bliver konsekvensen af lavere ydelser til de arbejdsløse, siger han.

Økonomiministeriet oplyser i et svar til Folketingets Finansudvalg, at 9100 personer, som modtager kontanthjælp, har en indtægt på over 300.000 kroner.

Langt hovedparten af dem er enlige forsørgere, og det er en af grundene til, at Enhedslistens ordfører er imod at fratage kontanthjælpsmodtagere ret til bestemte ydelser.

- Det er ren diskrimination af kontanthjælpsmodtagere, og det vil kaste tusindvis af børn ud i fattigdom, til skade for børnene, deres familier og hele samfundet, siger han.

Forslaget fra Cepos bakkes op af Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen, mens finansordfører Jesper Petersen fra Socialdemokraterne mener, at kontanthjælpsmodtagernes incitament til at komme i arbejde er tilstrækkeligt, som det er nu.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær